Старши треньорът на Берое Александър Томаш заяви, че залита по футбола и предпочита топката да бъде владение на неговия отбор, отколкото на противника.

„В световен мащаб забелязвам две тенденции. Моуриньо казва, че отбор, който притежава топката ще допусне повече голове, защото ще допусне повече грешки и ще е по-уязвим. Гуардиола казва, че отбор, който притежава повече топката няма как да му вкарат гол, защото топката е в него и няма как да му отбележат. Може би истината е някъде по средата. Трябва да се намери балансът между тези две теории. Аз залитам към футбола. Топката на терена е една и предпочитам тя да бъде в нашия отбор, отколкото в противника“, коментира Томаш в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Манчестър Юнайтед е направен като една компания и всеки един си знае задълженията. Всеки един служител работи за клуба. Всеки един трябва да работи за тази институция“, добави треньорът на Берое.

„Стажът там ме обогати страшно много. Трябва да си отдаден изцяло на клуба, в който работиш.“

Томаш: Първа лига загуби много от липсата на Бербатов, но не се знае

„Работи така все едно цял живот ще си на това място, но помни, че всеки един ден може да ти е последният. Това е, което е водещо за мен.“

Александър Томаш: Берое трябва да бъде в челните места

„Аз и моят екип стояхме отстрани по време на тренировката на Манчестър Юнайтед, докато Жозе Моуриньо три пъти дойде при нас, за да ни обяснява конкретни неща по време на заниманието. Жозе Моуриньо показа уважение на хора, които не познава. Това показва, че ние нямаме реална предства за себе си. Най-точно и важно в този живот е да имаш баланс и всеки ден да преследваш целите си“, каза още Александър Томаш.