Старши треньорът на Берое Александър Томаш призна, че старозагорското дерби срещу Верея е било по-особено за него и поздрави момчетата си за победата с 1:0. Наставникът изрази задоволство, че тимът му е откликнал на предизвикателството, предоставено от Верея, който е търсел повече битка, а в същото време е спечелил мача, разчитайки на силните си страни.

„Два отбора, които се познават много добре. В интерес на истината е малко различно – работя от 5 месеца в Берое, а преди това бях 1 година във Верея. Познавам настройката, подхода, начина на игра. Знаех, че ще бъде трудно, защото срещу нас излизаше отбор, който също може да играе футбол. Интересното бе, че те ни предоставиха повече битка. Теренът не позволи да се случи дерби с доста футболни достойнства”, каза Томаш.

Камбуров озелени бледичкото старозагорско дерби

„Искам да поздравя момчетата за себераздаването. Виждате, преди два дена бяхме на косъм да отстраним Лудогорец от Купата. Много са трудни мачове като днешния. Искам да поздравя и да отдам всичко на момчетата. Браво на всички!”

„Много е рано да се говори за израстване при нас. Това, което аз и екипът ми имаме като виждане, начин и разбиране на футбола, диктува, че е много рано още. За мен това е моделът, това е начинът да изградим нещо. Видяхте, че през първото полувреме, когато домакините предоставиха малко футбол и повече битка, ние съумяхме и да влезем в тази битка, и да използваме нашите силни качества като притежанието на топката. След това имахме ситуации, в които можехме да затворим с втори гол. Трябва да го правим.”

„Ако можем и аз, и екипът ми да знаем предварително кой как ще се представи, няма да правим смени. Затова са тези играчи в Берое – дават всичко от себе си, искащи и желаещи да се развиват както те, така и клубът. Мисля, че при момчетата някой ден се получава по-добре, в друг ден – не чак толкова, но това е пътят. Днешната победа е само и единствено заради тях.”

„Защо сме толкова силни като гости? Чух преди мача феновете да се закачат с мен, че ще кажа, че пак е нещо ментално. Ами, така е. Когато искаш и не си толкова обременен на наш терен, че на всяка цена трябва да биеш, нещата се получават. Във футбола не е като в живота на всяка цена”, завърши Томаш.