Старши треньорът на Берое Александър Томаш се изказа умерено след ремито 1:1 срещу ЦСКА у дома в 31-ия кръг на Първа лига. Наставникът сподели, че макар тимът да не е направил най-силния си мач, много по-важно е било да види единството между играчи и публика.

ЦСКА сложи хикс върху шампионските си амбиции

„След този звучен шамар (визира 0:7 срещу Лудогорец – б.р.), който получихме абсолютно всички в клуба – фенове и футболисти, сега е моментът да кажем голямо браво. Днес и публиката, и футболистите успяха да превъзмогнат срама и болката, които сами си докарахме. Това е първото, на което искам да наблегна. Успяхме благодарение на момчетата и на публиката, която застана зад нас. Това е атестат, че ние ще израстваме, защото когато по пътя, по който сме поели, разочарованията, които не ни сломяват, ще ни направят по-големи”, коментира Томаш.

„Нямаше много футболни достойнства. Липсваше ни класата и спокойствието пред гола. Смятам, че въпреки това бяхме по-добрият отбор. Опитахме да се извиним на публиката с една победа, но от това, което видях, доказахме, че можем повече.”

Белчев: Някои играха с мисъл за мача срещу Левски

„Не всеки път успявам да се владея под напрежение. Не всеки път е време за радикални мерки, когато си под напрежение. Трябваше да покажем сърце, най-вече сърце. Трудно е да се вдигнем. Можем повече, естествено, но ще караме стъпка по стъпка.”

Без съмнение за беройци беше голям удар, че таранът Мартин Камбуров се контузи по време на загрявката преди срещата.

„Точно при последния удар на Камбуров стана травмата. Едно зло никога не идва само. Тези ситуации, тези моменти нас треньорите, футболистите, собствениците и феновете, ще ни направят по-силни. Утре след прегледите ще разберем какво е състоянието му. По това, което каза засега доктора, става дума за разтежение.”

„Не е моментът да казвам какво е Камбуров за българския футбол, камо ли за Берое. Това, което виждам в очите му… Вие го отписахте твърде бързо, честно казано. Винаги е удар, когато футболист като него не може да играе, но ще направим всичко възможно да се справим.”

„Ясно е едно – отборът и публиката се хващат ръка за ръка, опитват се да бъдат едно цяло. Когато това се случи на 100 процента, нещата ще се случват и в таблицата. Гледаме да бъдем реални. Когато започнем да мислим за неща, спрямо които чисто спортно-технически отстъпваме, ще се получат грозни развръзки.”

„Мачът срещу Левски? Сега е важното да възстановим играчите, защото през тази седмица изхабихме психологически, емоционални, физически и всякакви сили. Тотално. Сега трябва да бъдем реални, да мислим, да вярваме, да бъдем едно цяло. Само така ще вървим напред. Не искам да предизвиквам нещата. Искам да виждам отбора си по този начин”, завърши Томаш.