Старши треньорът на Берое Александър Томаш говори след успеха над Левски с 2:1 в срещата от 20-ия кръг в Първа лига.

„Победите са хубаво нещо. Казах и на футболистите – не се притесняваме от провала. Тези момчета опитват всеки ден. Това е изцяло благодарение на тях – всичко е на основата на характер, на амбиция. Благодарение на тях е всичко. Винаги съм вярвал. Винаги съм вярвал на тези футболисти, които са тук“, започна Томаш.

„След 20-ата минута изцяло искахме да объркаме Левски. Играхме без типични крила. Наситихме средата на терена. Играхме високо. Получиха се много красиви неща. Доста технически брак обаче имахме в някои ситуации. Знам, че тези играчи могат, защото гледам как тренират“, добави той.

„Всяка приказа за Камбуров е излишна. Откакто е в Берое, той не е изпускал тренировка. Начин на хранен – перфектен. Той се пали вътре. Така трябва. Но не е само той. Всеки един. Но имахме и липса на късмет в някои мачове“.

„Характерът на собствениците, на феновете, които показаха, че стоят зад този отбор – дори и да има разклащане, днес дойде и резултатът. Много съм горд и щастлив, защото те вникнаха в моите думи. Може да не се получава всеки път“.

„Левски бяха стандартният Левски – можеш да го анализираш. Дълги топки, играта през Обертан. Днес разчупихме малко нещата. Ние имаме в съблекалнята едни истински мъже“.

„В моята професия винаги ще има критици. Критиката е хубаво нещо. Ние сме злобен народ. Всеки иска да даде мнение. Това е хубаво, но аз съм над тези неща. Тепърва ще бъда оплюван, аз си нося кръста. Аз съм горд с футболистите си“, каза специалистът.

„Победата бе постигната с дребни детайли вътре, чисто тактически. Сега ще празнуваме. Ще починем, след това ще погледнем напред. Кого сме набелязали? Обертан, Буш и Яблонски... нали такива неща излизат по медиите. Ще покажем на официалния сайт кого сме набелязали“.

„Имахме разклащания - с Етър и Дунав, с Ботев Пловдив и Черно море. Като цяло заслужаваме това място. Но всички искаме повече. Но когато искаш да изградиш нещо, трябва да минеш през нещо. Когато минеш през тежките моменти, тогава успехите са по-сладки.

„Аз съм в Берое и мисля само за Берое. Нека бъдем по-позитивни“, завърши наставникът на домакините.