Старши треньорът на Берое Александър Томаш заяви след контролата срещу Анортозис, че иска отборът да е гъвкав и по-различен.  

Резултатът не е важен. Видях това, което исках – как действа отборът при умора, как мисли, как действа. Видях бавни действия и бавно мислене. От там, когато сме затормозени се получават и много грешки. На фона на това, което търсим съм много доволен. Целта бе съвсем различна. Анортозис е много добър отбор. Личи си, че имат футболисти с по-високи заплати.

– Днес оставихте съперника повече да владее топката. Това ли бе целта ви?

– Това, което търсихме – да. Ще имаме мачове, в които съперниците ще играят повече с топката от нас. Привлякохме играчи, които могат да играят на контраатака. Искаме да сме гъвкави и изцяло по-различни. Да сменяме темпото.

– Имаше излишни нерви…

– Те са от футболистите. Съвсем нормално. Днес е последен ден от лагера все пак. Не е лесно да си в лагерна обстановка. Разбирам го. Но не съм съгласен по този начин да се реагира. Но видях отборност и екипност. Всички заедно реагирахме.

– Завършена ли е селекцията?

– Ако се появи играч, който си заслужава, има желание, ние го харесаме, отговори на нашите изисквания – може. Но не на всяка цена.