Старши треньорът на Берое Александър Томаш смята, че неговият тим трябва да промени манталитета си и да не подценява отбори като Витоша Бистрица. Старозаготският отбор се наложи с 2:1 над „тигрите” след обрат и два гола на Мартин Камбуров. Срещата бе от програмата на 12-ия кръг на Първа лига.

„Не влязохме добре в мача, но голът, който получихме ни събуди. Това се случи срещу отбор, който не е толкова голям дразнител. Ние влизаме като фаворити, но трябваше да се случи нещо, за да се събудим.”

„Манталитетът, начинът на мислене, на изразяване. Изиграхме мога да кажа много добър мач преди това и сега си мислеха, че отборът на Витоша ще се бие сам. В живота никой няма да ти даде нещо даром сам. Когато не излизаме с нужната агресия и не искаме да се одраскаме, няма как да победим. Затова се наложи много повече усилия да се положат след почивката”, добави специалистът.

„Срещу нас има отбор, който отговаря с битка и се видя през първите 20 минути. Искам да не се получава това и да не се налага да си го говорим след мача.”

Запитан за дебюта на Владимир Гаджев, Александър Томаш отговори: „Персонално няма да дам оценка на футболист. Всеки един играч е важен и всеки трябва да дава максимума от себе си. Мисля, че притежаваме петте най-добри халфа в България. Здравето на момчетата е най-важно. Можехме да рискуваме някого днес, Райнов игра контузен с Левски и за националния, но ще трябва да поговорим и да преценим, за да не се пропуска след това по-дълъг период.”

„Идва мач с ЦСКА. Ще започне да се говори колко години Берое не е побеждавал ЦСКА. Аз искам отборът да играе така, както през второто полувреме. ЦСКА е гранд като Левски, фланелката много им помага, имат добри индивидуалности. Берое обаче играе във вскеи мач за победа”, завърши Томаш.

В събота Берое се изправя срещу ЦСКА в мач от 13-ия кръг на Първа лига.