Наставникът на Берое Александър Томаш коментира очакванията пред тима за новия сезон, а целта е участие в турнира Лига Европа. Това се случи на пресконференция преди старта на първата тренировка на заралии.

"В петък и събота ще бъдем на Царско село, където ще направим изследвания на футболистите и тогава ще дам точна оценка, дори дали играчите имат кариес. От Берое е възможно всичко. Мога да коментирам когато футболистите сложат подпис под договор", коментира Томаш.

"Поставяме си цел да надградим. Няма много нови играчи, опитваме се да търсим детайли, трудно е в момента, футболисти, които оценяват реално себе си, изчакват. Имаме параметри и ги следваме, няма да позволим на играчи да извиват ръцете на Берое. Търсим качество и детайли, искаме да надградим с класа, но не на всяка цена", добави той.

"Георги Ангелов и Вандерсон ще започнат подготовка с нас, но ще ги вкарваме бавно, ще получат игрово време, но тези контузии, изискват време".

"Трябва да играем срещу всеки един отбор, трета година не се интересувам от програмата, трябва да запазим състава, разбирам това нещо, че е пазар, работим на всички фронтове, не отстъпваме като организация и спортно-технически, искаме да качим още едно ниво нагоре", добави още той.

"Времето винаги не стига, трябва да работим да вкараме играчите във форма, имат си програма, искаме 40 дни да могат да починат, но трябва да се съобразяваме, трябва да влезем в спортна форма, имаме мач след 5 дни".

"Купата е най-прекият път към Европа, иска ми се Берое да играе в Европа и аз да съм треньор, това е престиж, искам го много, дали ще бъде през Купата или първенството, ще ви кажа, че през първенството, по-трудно е, но е по-сладко. Трябва да искаме повече, ако не се случи, животът продължава, дали тук или на друго място, животът продължава. Във всеки един период има бури, въпросът е като дойде буратя да бъдем в пристанището. Искам отборът да вдигне нивото, ако бъдем постоянни, това ще е добре. Берое не остъпва на водещите отбори".

"Когато отборите срещу нас играят, за да не загубят имаме проблеми, това е най-трудното". 

25 снимки

"Камбуров сам говори за себе си, с името си, страшно много помага на Берое, когато хвърлим цялата тежест върху него, не чувствам отбора така както го искам. Искам всеки един да бъде важен, и да бъде в помощ на отбора, той е голмайстор, той се раздава за отбора, шапка му свалям, но не трябва да хвърляме цялата тежест върху него, той и Душан, те са професионалисти до мозъка на костите си, и с храната, позволяват си да излизат, тези хора знаят тънкостите, лягат си и с жени, Камбуров ще си има ролята, той може да вкара пак 14-15 гола. Той може да играе всеки един мач, но той се натоварва психологически повече, не физически, нека седи малко в сянка, пък той ще гръмне като бомба".

"Хора сме и грешим, той си е разбрал грешката, всеки един греши, сега трябва да го подкрепим, Камбуров си е изградил името. Оценил си е грешката, това е един урок, който той преминава", коментира Томаш инцидента с Камбуров в Пловдив.

"Нещата се случват около нас, важно е как реагираме, има хора, които постигат много, дали е готов клубът, аз и спортният директор, има притеснение, но искам като си тръгнат от тук, че те го искат. Като си тръгнат да кажат благодаря на клуба. Всеки един в клуба е важен. Баранов трябва да пристигне утре. Нашият отбор е един от отборите, който е най-добре подготвен, двете нови момчета Юли и Петко трябва да нагласят тялото си за предстоящите тренировки".