Старши треньорът на Берое - Александър Томаш, говори пред екипа на DIEMA SPORT след победата с 1:0 над Ботев Пд в среща от 33-ия кръг на Първа лига.

"Мисля, че бяхме по-добрият отбор. Контролирахме събитията игрово. За да контролираме резултата, трябва да подобрим някои фактори вътре на терена - ДНК, самочувствие, но всичко това е психология. Но като цяло съм много доволен от отбора в момента".

"Берое е отбор, който не си позволява да харчи пари за футболисти. И аз се съобразявам. Щом имаме резултат, но значи успяваме. За мен резултатът е следствие".

"Аз вярвам, че за всичко са виновни треньорите. Може да си ги подготвил по най-добрия начин и точно в последния ден, на разбора, да внесе дискомфорт, страх. Това е най-лошото нещо. Така че похвала за футболистите".

"Когато те натиска психологически фактор като това да преследваш нещо на всяка цена - в живота на всяка цена няма, защото животът няма цена. Тогава се получават лоши игри".

"Но когато си освободен, когато си със самочувствие, когато играеш футбол заради самия футбол, тогава нещата се получават".

"Аз казвам на момчетата - излезете и все едно сте на по 10 години в междублоковото пространство. Там отиваш не за нещо друго, а за да се наслаждаваш. Футболистите го разбраха, като в последните мачове се наслаждават. Мисля, че можем много повече, но това са детайли".

"Много бързо се въртят нещата - няма спокойно, когато се успокоиш, всичко се връща като бумеранг. Когато обичаш нещо и си отдаден изцяло, няма начин, няма начин да не ти се върне".