Берое постигна много трудна и дискусионна победа с 2:1 при гостуването на Етър Велико Търново на стадион „Ивайло“ в мача от деветия кръг на Първа лига. Домакините поведоха с гол на Самб Бадара в 19-та минута, след което Антон Карачанаков изравни резултата в 38-та минута, а победното попадение за старозагорци реализира Мартин Камбуров в 86-та минута от дузпа. По този начин Берое прекъсна серията от пет поредни мача без загуба на Етър. Съдийските отсъждания на Ангел Баялцалиев предизвикаха много реакции на терена и със сигурност ще бъдат много дискутирани. 

Етър започна по-силно мача и имаше надмощие през първите 25 минути, в които успя и да поведе в резултата. Футболистите на Станислав Генчев налагаха висока преса, която затрудняваше играчите на Александър Томаш. Първата по-сериозна възможност пред домакините се откри в 12-та минута, когато Самб Бадара се справи с Павел Виданов и Георги Динков, след което стреля от малък ъгъл, но неточно в аут. 

Етър успя да поведе в резултата в 19-та минута, когато  Иван Вълчанов преодоля двама футболисти на Берое, след което подаде към Димо Атанасов, който центрира в наказателното поле на гостите, където Георги Динков изпусна Самб Бадара и той с глава вкара топката във вратата на Душан Перниш.  

Четири минути по-късно Иван Стоянов се озова на добра позиция в наказателното поле на Берое, но не успя да стреля, а Душан Перниш се намеси и улови топката.  

Берое успя да реагира и след 24-та минута отборът започна да играе по-активно и имаше превес до края на първото полувреме. 

Берое изпусна невероятна възможност да изравни резултата в 27-та минута. Педро Еуженио центрира от фаул в наказателното поле на Етър, където Христо Иванов излезе, но не успя да боксира добре топката и тя попадна на волето на Мартин Райнов, който стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на домакините.  

Берое успя да изравни резултата в 38-та минута. Мартин Камбуров и Мартин Райнов размениха двойно подаване, след което последният се опита да подаде към Педро Еуженио. Александър Александров се хвърли на шпагат и изби топката, но в краката на Антон Карачанаков, който с премерен удар вкара в долния ляв ъгъл на вратата на Христо Иванов.  

Вратарят Христо Иванов получи жълт картон, тъй като имаше претенции за засада на Кохей Като при удара на Карачанаков. Останаха сериозни съмнения до колко японският футболист влияее на ситуацията.

Берое започна по-активно през второто полувреме и можеше да осъществи пълен обрат в мача в 53-та минута, когато Мартин Камбуров подаде с глава към Мартин Райнов, а той продължи към Павел Виданов, който се озова сам срещу Христо Иванов, но вратарят спаси удара на защитника на Берое. След това при добавката Матеус Леони стреля с глава, но в тялото на Виданов. Карлос Охене подаде към Антон Карачанаков в наказателното поле на Етър, а той стреля, но над напречната греда. Георги Сърмов получи жълт картон, след като футболистите на Етър имаха претенции към съдията Ангел Баялцалиев за нарушение на Мартин Райнов срещу Иван Скерлев в ситуацията, в която Виданов след това пропусна сам срещу Христо Иванов.  

Георги Сърмов отправи далечен удар в 64-та минута, но Душан Перниш спаси. Иван Стоянов можеше да изведе Етър отново напред в резултата в 70-та минута. Румен Руменов пусна чудесен извеждащ пас към Иван Стоянов, който изскочи сам срещу Душан Перниш и стреля, но вратарят на Берое спаси и изби в корнер. В 74-та минута Кохей Като сбърка и подари топката на Самб Бадара, който стреля, но на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Берое. 

Педро Еуженио спечели дузпа за Берое в 85-та минута. Португалецът направи много добър пробив, след което Чавдар Ивайлов се опита да го задържи, а след това го побутна и футболистът на Берое се строполи в наказателното поле на Етър, а Ангел Баялцалиев прецени да свири дузпа за гостите и показа жълт картон за играча на „виолетовите“.

Наказателният удар бе хладнокръвно реализиран от Мартин Камбуров в 86-та минута, който изпрати топката в средата на вратата, докато Христо Иванов се хвърли в десния ъгъл.

Берое излезе на трето място във временното класиране с актив от 16 точки, докато Етър е с актив от 10 точки. Това бе трета победа за старозагорци при техните гостувания. 

Етър Велико Търново: 1. Христо Иванов – 20. Яни Пехливанов, 4. Мартин Скерлев, 14. Веселин Минев – 25. Александър Александров, 5. Георги Сърмов, 15. Иван Вълчанов, 88. Йордан Апостолов, 30. Димо Атанасов – 73. Иван Стоянов, 89. Самб Бадара

Берое: 12. Душан Перниш – 3. Милен Желев, 5. Павел Виданов, 15. Георги Динков, 20. Матеус Леони – 8. Карлос Охене, 7. Мартин Райнов, 4. Кохей Като – 71. Антон Карачанаков, 9. Мартин Камбуров, 77. Педро Еуженио