Лудогорец има шанса да се възползва от грешката на Левски и да се опита да се откъсне в челото на Първа лига. Тимът от Разград посреща Берое на „Лудогорец Арена“ в един от възловите мачове от 15-ия кръг на шампионата.

Двубоят е от 16:45 часа и може да го проследите в GONG.BG, както и да го гледате по PLAY DIEMA XTRA и DIEMA SPORT.

След неубедителното си представяне в Европа, сега Лудогорец ще насочи усилията си у дома.

Шампионите делят първата позиция в момента с ЦСКА, но „червените“ вече изиграха срещата си от кръга. Левски е на трето място с 34 точки, с една по-малко от първите два тима. Берое заема 4-ата позиция с 27 пункта.

Радослав Гидженов от Пловдив ще бъде главен арбитър на срещата.

В последните си 5 шампионатни двубоя Берое записа 3 победи и 2 равенства, а „орлите“ са с 5 победи.

Беройци и разградчани са единствените отбори в лигата със само едно поражение досега. Старозагорци паднаха при гостуване в София от тогавашния лидер в класирането – Левски с 0:1. Сега отново гостуват на водача в таблицата.

Новината преди мача за Берое, е че Иван Минчев се завърна в групата. Халфът получи контузия в двубоя за Купата на България срещу Ботев Пловдив и това е причината да не вземе участие в мача срещу Славия.

Берое е единственият тим през настоящия сезон, срещу който лудогорци не успяха да стигнат до победата, след като са повели в резултата – при 1:1 в Стара Загора на 28 юли тази година.

С гола си в миналия кръг срещу Етър Марселиньо стана вторият чужденец след съотборника си Клаудио Кешеру, влязъл във вечния Топ 100 на стрелците в Първа лига. Бразилецът има 68 попадения.

В първите си 6 мача в първенството Клаудиу Кешеру вкара само един гол и пропусна дузпа, в последните си 5 срещи записа 10 попадения и 2 асистенции.