Левски спря серията си от загуби в Стара Загора срещу Берое, но не и по начина, по който се искаше на "сините". След пет поредни загуби под Аязмото те стигнаха само до нулево равенство срещу надъханите си съперници и в крайна сметка двата тима се неутрализираха. 

Чистите положения бяха малко, като едва ли може да се отсее кой точно от тимовете може да съжалява повече от хикса. В крайна сметка левскарите със сигурност са по-разочаровани, но само заради факта, че се отдалечават много от челниците ЦСКА и Лудогорец. 

Изявите на Перниш му донесоха шампанското в мача Берое - Левски

Перниш: За мен по-важни са точките от сухите мрежи

Роси: Труден мач със закономерен хикс

Мапуку: Не е проблем, че ме освиркваха

Васил Панайотов: Всичко за титлата ще се реши в директните двубои

Томаш: Прекален респект към Левски имахме на моменти

Митрев: Трябва да взимаме тези мачове, за да сме на върха

Левски започна мача по начина, по който го прави винаги под ръководството на Делио Роси - с разумна и по-прибрана игра и с намаляване до минимум на грешките, а и от там на възможностите за противника. 

Това направи битката равностойна, въпреки че домакините бяха крайно надъхани, както е винаги срещу този съперник, особено в Стара Загора. Това доведе и до първата спорна ситуация в мача в 6-та минута. 

Тогава Антонио Вутов влезе в единоборство с Мартин Камбуров в наказателното поле и ветеранът се свлече като подкосен, търсейки дузпа. Съприкосновението обаче по никакъв начин не можеше да значи дузпа и това реши и реферът Ивайло Стоянов, подминавайки претенциите на беройци. 

Последва размяна на удари от преки свободни удари на двата отбора. Първо Антон Карачанаков от 20 метра стреля, но встрани от вратата, а в 13-та минута и Жорди Гомес би от около 25 метра, но вратарят на Берое изби удара му. 

Домакините можеха да открият при една от малкото грешки на съперника преди почивката. Това беше в 18-та минута, когато зад защитата беше изпуснат Педро Еуженио, но португалецът реши да прехвърля излезлия да го пресреща Божидар Митрев с твърде нескопосан удар. 

В средата на първата част се стигна и до страхотен шанс за Левски. В 26-та минута Антонио Вутов намери Васил Панайотов в наказателното поле и бившият играч на Берое стреля силно, но в тялото на вратаря и той изби. 

Първият точен удар на беройци в очертанията на вратата дойде чак в 37-та минута. Тогава след едно заучено изпълнение на корнер топката стигна до Мартин Райнов и от границата на наказателното поле той стреля силно, но Митрев изби. 

Последва контра на "сините" и те можеха да открият при нея. Тогава в крайна сметка топката се озова у Жорди Гомес на около 20 метра от голлинията, а мощният му шут беше избит с мъка от Перниш. 

В края на полувремето двата тима си размениха по още едно положение. Първо при едно опасно центриране в наказателното поле на Берое Иван Иванов се намеси в последния момент и изби в корнер. 

В следващата атака в 43-та минута Карлос Охене със страхотно подаване намери Мартин Камбуров във вратарското поле, но ударът на ветерана мина на сантиметри над напречната греда и нов негов гол срещу Левски нямаше. Така почивката дойде при нулево равенство и развръзката остана за втората част. 

Второто полувреме започна като първото и положения нямаше. Домакините отново тръгнаха много нахъсани, а Мартин Камбуров преследваше гола си. И пред него се откри най-чистата позиция в началните минути на полувремето. 

В 54-та минута Педро Еуженио със страхотен пас намери ветерана във вратарското поле, където той надскочи Холмар Ейолфсон и стреля с глава, но твърде слабо и Божидар Митрев успя да улови. 

Последва отново равностойна битка без много положения. Най-чистите шансове за левскарите в тези минути се откриха в 66-та. Тогава първо Жерсон Кабрал стреля от границата на наказателното поле, но Перниш успя да избие. При добавката Роман Прохазка също стреля в очертанията на вратата, но стражът пак се намеси страхотно и предотврати попадението.

В 72-та минута Мартин Камбуров можеше да накаже любимата си жертва, след като беше изпуснат на границата на наказателното поле, но ударът му беше избит с една ръка от Митрев. При добавката Фирцулеску не можа да уцели топката. 

Малко след това и "сините" имаха своя шанс. Но след хубава продължителна атака Жерсон Кабрал стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри в аут и нямаше гол. 

Пак беройци имаха възможност да открият в 79-та минута, когато Мартин Райнов стреля от около 20-ина метра, но топката беше избита с една ръка от Митрев, а тя летеше точно под гредата му. 

Левски действаше без особени идеи в атака и разчиташе на далечни удари. Серджиу Буш, докато беше на терена, и Жерсон Кабрал не успяха да преодолеят сигурния вратар на беройци Душан Перниш, който избиваше без проблеми. 

В крайна сметка повече интересни моменти нямаше и двубоят завърши без попадения. Така Левски остана четвърти и се отдалечи много от челниците, докато Берое си е спокоен в горната част на таблицата. 

Съставите на двата отбора: 

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Кохей Като, Павел Виданов, Иван Иванов, Мартин Райнов, Карлос Охене, Мартин Камбуров, Веселин Пенев, Антон Карачанаков, Педро Еуженио;

Резерви: Михаил Михайлов, Борислав Цонев, Драгош Фирцулеску, Георги Динков, Марко Адамович, Серджиу Негруц, Камен Хаджиев;

Левски: Божидар Митрев, Иван Горанов, Холмар Ейолфсон, Антонио Вутов, Серджиу Буш, Жорди Гомес, Роман Прохазка, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Габриел Обертан, Васил Панайотов;

Резерви: Александър Любенов, Димитър Пиргов, Ивайло Найденов, Жуниор Мапуку, Антони Белмонт, Георги Ангелов, Жерсон Кабрал.