Берое посреща Витоша Бистрица в последния мач от 25-ия кръг на Първа лига. Двубоят под Аязмото е от 17:30 часа и може да го проследите в Gong.bg, да го гледате по PLAY DIEMA XTRA и DIEMA SPORT, както и да го слушате по Дарик радио.

Двубоят е от изключително важно значение за Берое, който се бори за максимално предно класиране и място в първата шестица. Старозагорци се представят много колебливо от началото на годината. На свой ред Витоша Бистрица няма победа през 2019 година, а отборът е реализирал едва един гол в първите четири мача.

Берое ще бъде без двама от основните си футболисти – Карлос Охене и Иван Бандаловски, които са наказани. Ерол Алкан се очаква да се завърне в титулярния състав, а Владимир Гаджев също е много вероятно да започне за първи път в стартовия състав на Александър Томаш.

Основен стълб в тима на старозагорци е вратарят Душан Перниш. Само два пъти през сезона той допусна по повече от един гол в мрежата си, като и двете срещи бяха гостувания в Пловдив – загуби с по 1:4 от местните Ботев и Локомотив в предишния кръг. Сега се надява да продължи успешното си представяне.

Още повече, че ако запази вратата си суха срещу бистричани, отборът му ще стане този, допуснал най-малко голове при домакинските си двубои в редовния сезон – досега е инкасирал само 5 в 12 мача пред Лудогорец – 6 в 12.

Новото зимно попълнение Педро Еуженио е друга основна фигура, на която наставникът Александър Томаш ще разчита. Португалецът обаче няма гол за беройци в 6 поредни шампионатни срещи (2 от тях при предишния му престой в клуба) и това е най-дългата му поредица без попадение, откакто облича зелената фланелка

Колкото до Витоша, първият гол за бистричани през пролетта дойде от дузпа чак в четвъртия им двубой след подновяването на първенството. Попадението при 1:1 с Етър бе дебютно в лигата за Кристиян Кочилов

Единствената победа на бистричани в провинцията през настоящия сезон дойде точно в Стара Загора, но при гостуване на „Трейс Арена” – 1:0 над Верея на 20 август 2018 г.

Берое и Витоша Бистрица са изиграли 3 мача помежду си на ниво Първа лига. Старозагорци са постигнали две победи, има и едно равенство, а головата разлика е 3:1 в полза на Берое.