Председателят на борда на директорите и изпълнителен директор на Берое Илко Русев изрази своето разочарование от отпадането на отбора за Купата на България. В същото време той бе категоричен, че старозагорци ще се борят до край за третото място, за да спечелят право на участие в европейските клубни турнири.

„Най-много съжаляваме за отпадането от турнира за Купата на България, тъй като това е най-краткият път към класиране в Лига Европа. Страшно много съжаляваме, че отпаднахме. Това ни амбицира още повече да хвърлим сили за преследване на място чрез шампионата на България, така че при добро стечение на обстоятелствата да се класираме за Лига Европа. Берое игра по-постоянно в сравнение с миналия шампионат. С изключение на два-три мача отборът игра прилично, на моменти доста добре. Така или иначе сме на четвърто място, което на този етап не дава право на участие в Лига Европа. Може да изискваме повече и да се постараем още повече през пролетния дял на шампионата“, коментира Русев в интервю за Gong.bg.  

„На първо място съм доволен от колектива, който има между треньорския щаб и спортния директор. Работят в една доста добра сплав. Има единомислие в начина, по който вършат нещата, изцяло насочени към това Берое да намери подходящи футболисти, които да задоволяват претенциите, както на ръководството, така и на нашите фенове. През лятото се разделихме с едни от най-добрите футболисти. Педро Еуженио беше голмайстор на отбора, Охене беше един от най-добрите халфове, който направи впечатление в българския шампионат. Не успяхме да ги задържим, за съжаление. Такива бяха техните условия и клаузите в договорите им. Не сме имали за цел да ги продаваме, защото знаем колко е трудно да намерим футболисти, които да ги заместят. И точно от тази гледна точка смятам, че спортният щаб свърши една доста добра работа, тъй като смятам, че отборът в момента също има един много добър облик. Не отстъпваме по никакъв начин на класата, която имахме през миналия шампионат. С изключение на няколко мача, в които имаше спад и загубихме точки, които мисля, че бяхме длъжни да спечелим се намираме на това място в класирането“, добави председателят на борда на директорите на Берое.

„Доволни сме от работата на треньорския екип. Това, което като ръководството в Берое искаме е да даваме шанс на млади и перспективни треньори, които имат огромно желание да работят и имат съвременно виждане за начина, по който трябва да играе един футболен отбор. Това доведе и съответно до удължаването на договорите на треньорите с нашия клуб“, продължи той.  

„Това, което Томаш и екипът му вършат като работа в нашия клуб няма как да не се забелязва. Отборът се старае да играе добър футбол, има стил, което е най-важното. Добрите резултати, които постигнахме срещу Лудогорец, срещу ЦСКА – за съжаление с добра игра можехме и да победим, срещу Левски ясно показват, че Берое има стил, играе един добър футбол за нашите стандарти и може само да съжаляваме, че не успяхме да бъдем по-близо до отборите в тройката и да търсим по-добра реализация през пролетния полусезон.“

„Смятам, че сме отбор, който има потенциала и класата задължително да бъде в първата шестица. През ум не ми е минавало да търсим някакъв по-лесен път през седмото място за евротурнирите. Смятам, че и нашите фенове го заслужават и трябва да гледат мачове на Берое, които са на ниво срещу топ отборите от първата шестица. За това се борим по този начин да успеем с по-челно класиране и докато имаме шанс ще го гоним. За съжаление през миналата година завършихме четвърти и не се класирахме за участие в евротурнирите. Може да се случи отново същият сценарий. Ние сме длъжни да се борим до края и да преследваме третото място. Отборът трябва да играе по начин, по който искаме да го виждаме. Да се надяваме, че ще имаме повече победи и по-добро класиране. Преките двубои са двойни точки срещу нашите съперници на терена. Ние по всякакъв начин ще се опитаме да се борим и да постигнем по-предно класиране.“

„Полагаме огромни усилия нашата школа да работим по много добър начин. Създали сме едни от най-добрите условия за развитие на юношески футбол. Имаме добри терени, школата разполага със сравнително добри треньори. Основната цел на нашата школа е да създаде футболисти за мъжкия отбор. Към момента това е големият проблем, който съществува при нас. Постоянно разсъждаваме какво може да променим, за да успеем да постигнем това наше желание да създадем футболисти за първия отбор. Направихме някои промени с идването на Валентин Грудев по отношение на организацията на работа в школата, по отношение на стимулите, които трябва да имат треньорите, за да изпълняват тази професия при нас. Направихме промени и освободихме някои хора, което бе продиктувано от това, че има нужда от някои промени, които трябва да бъдат направени. Аз съм в клуба от осем години и много трудно създаваме футболисти, които са готови да влязат и да се развият в мъжкия отбор. Изцяло сме се амбицирали да успеем в този процес. Създадохме едно партньорство с Миньор Раднево, където има наши юноши, които имат възможност да натрупат повече опит в мъжкия футбол и при евентуално добро развитие ние да ги върнем обратно и така по-лесно да се интегрират към мъжкия отбор на Берое. Полагаме страшно много усилия. Искренно се надявам, че в близката година най-много ще имаме успех в тази насока“, каза още Илко Русев.