Спортният директор на Берое Валентин Грудев нападна рефера Ивайло Стоянов за "двоен аршин" в мача с Ботев. Той изрази претенции за дузпата, с която "канарчетата" изравниха, за картоните на тима му, както и за неправилно отсъдена засада в края на мача. 

"Един от малкото стойностни мачове между български отбори напоследък. Искахме да играем футбол и двата отбора, не се затвориха и двата тима. Създадоха се доста положения, стана един доста добър мач", заяви Грудев, след което коментира съдията. 

"Резултатът донякъде се повлия от намесата на съдията. Ще разгледаме ситуациите, аз имам претенции за засада на Педро Еуженио в 89-та минута. Според мен няма достатъчно основания да се даде дузпа, защото ударът в ръката е съвсем леко под рамото, не промени траекторията, това са двете съдийски нарушения, основни."

"Имаше и различен аршин при картоните. Първото полувреме Балтанов без картон, при такъв двуостър мач - пет картона за Берое, един за Ботев, не е нормално това", сподели шефът на старозагорци и коментира целите пред тима. 

"Но нашите момчета се постараха, искахме да вземем мача. Има още доста срещи, радващото е, че ще се борим докрай за четвъртото място, което дава шанс за Лига Европа. Иначе резултатът е закономерен, но нямаше да е неоправдано и да победим, защото се повлия мачът от едно неоправдано съдийско решение." 

"Започнахме да си гледаме представянето, в тази група няма лоши отбори тук. Няма какво да се връщаме назад към серията си, доста отбори са били в такива, които са доста по-големи от Берое. Забравяме серията и гледаме само напред." 

"И трите отбора си имаме шансовете за четвъртото място, всеки от тези отбори ще се бори за мястото си. Важното е и кой колко точки ще вземе от лидерите. Черно море днес надигра Левски, но падна, така че има доста мачове", заяви Грудев, след което говори за селекцията и за преговорите с играчите с изтичащи договори. 

"Провели сме разговори с играчите, на които им изтичат договорите. Има доста време, за да подновят. Те трябва да покажат достатъчно основания, че трябва да останат в Берое, това са неща от кухнята на клуба и няма какво да ги коментираме. Селекцията е отворена, гледаме играчи от България и чужбина, но е много важно на кое място ще сме и ще видим тези с изтичащите договори как ще се представят", заяви Грудев.