Новото попълнение на Берое Рубен Бригидо смята, че преминаването му в отбора от Стара Загора е отличен шанс за него.

„Берое показа голям интерес към мен и взех решение да предприема това предизвикателство. Преминаването ми в Берое е един отличен шанс за мен. Берое е интересен отбор с големи традиции през годините. Целта пред тима е участие в Лига Европа“, сподели Бригидо в предаването „Преди кръга“ по DIEMA SPORT.

„В България съм едва от един месец. Тук културата и езикът са различни. Постепенно ще се адаптирам и ще дам най-доброто от себе си, за да помогна на отбора“, добави португалецът.

„Всички в отбора ми помагат за моята адаптация, най-вече Педро Еуженио и Матеус Леони, тъй като и двамата говорят португалски. Останалите ми съотборници също се отнасят много добре с мен.

Няма трудности в работата с Александър Томаш. Убеден съм, че ще науча много от него. Като отбор може да израснем под негово ръководство. Всеки един от нас иска да бъде титуляр и аз не правя изключение. В крайна сметка ще играе този, който е в най-добра форма.

Трябва да мислим за този мач, а след това за следващия. Трябва да се борим във всеки един мач и накрая ще видим къде ще завършим“, продължи той.

„Моята отличителна черта е техниката. Освен това притежавам и добра бързина. Силата ми е в това.“

„Аз съм португалец и може би поради тази причина трябва да кажа, че любимият ми играч е Кристиано Роналдо. Аз искам да изградя собствена идентичност и индивидуалност. Не искам да подражавам на никого“, каза още Рубен Бригидо.