Ботев Пловдив надигра по категоричен начин Берое с 4:1 в Битката за Тракия. "Канарчетата" зарадваха своята публика на стадиона в Коматево и с ценния успех се приближиха само на точка до Берое в класирането на Първа лига. Старозагорци са четвърти с 30 точки, а Ботев е пети с точка по-малко.

Началото на мача бе равностойно, а първи до удар стигнаха домакините в 9-а минута, когато Перейра стреля, но право в ръцете на вратаря на Берое Душан Перниш.

Три минути по-късно Берое също създаде опасна ситуация, но удар на Мешка бе избит в корнер от стража на Ботев. Само в рамките на четири минути преди почивката паднаха три гола. Ботев поведе с гол на Кристиан Димитров след заучена комбинация, при която Тодор Неделев изведе Афонсо от ляво, последва центриране и Димитров с глава реализира за 1:0.

Две минути по-късно отново Неделев бе в основата на атаката на Ботев. Плеймейкърът изведе с дълго подаване Серкан Юсеин, който сви топката към непокрития Антонио Вутов и той на празна врата порази за втори път вратата на заралии. Берое бързо се върна в мача, след като в 34-а минута вездесъщият Мартин Камбуров намали резултата. Ветеранът получи подаване от Бригидо и без проблеми прати топката в опразнената врата, реализирайки своя гол номер 214 в елита.

В следващите минути Берое опита натиск в търсене на изравнителен гол, но няколко разбърквания пред вратата на Кайзер не завършиха с точен удар. Ентусиазмът на старозагорци бе прекършен в 56-а минута, когато Александър Цветков допусна груба грешка и позволи на Серкан да отнеме топката и да подаде към Густаво Афонсо, който реализира трети гол за Ботев. До края Ботев контролираше мача и стигна до четвърти гол в 77-а минута.

Антонио Вутов реализира за втори път в срещата след поредна груба грешка в отбраната на Берое. Камен Хаджиев се подхлъзна и подари топката на Вутов, който напредна и прати топката в мрежата. Вутов бе близо до хеттрик две минути по-късно, но Перниш се намеси решително и спаси.

В 81-а минута Борислав Цонев можеше да направи загубата на Берое по-почетна, но ударът му с глава намери напречната греда. Гостите от Стара Загора доиграха последните 7 минути в намален състав след директен червен картон на Мешка за удар без топка срещу Йордан Минев.