Ботев Пд приема Берое в поредна Битка за Тракия през този сезон. Двата тима са съседи в класирането, като старозагорци са 4-ти с 51 точки, докато "канарчетата" са 5-ти с 50 т.

Срещата е днес от 17:30 часа, като нея ще можете да следите в GONG.BG, да гледате по DIEMA SPORT и DIEMA XTRA.

С наказание в Ботев Пд продължава да бъде Антонио Вутов, но ще играе във финалния двубой за Купата на България срещу Локомотив Пд след изтичането на три двубоя санкция.

Левият бранител Еберт Кардосо се завръща след наказание, докато контузени остават още Александър Тонев и Атанас Зехиров.

В последните дни се появиха информации, че Тодор Неделев е подписал предварителен договор с ЦСКА, но той опроверга тези спекулации.

Ботев има една единствена победа в плейофната фаза (2:0 над ЦСКА у дома) и е с най-малък точков актив в Топ 6 в този период – 5 пункта от 18 възможни, с най-много е ЦСКА -11.

В последните мачове Александър Томаш оставя Мартин Камбуров на резервната скамейка, което изненадва мнозина - най-вече заради тактическа схема 4-3-3, а Камбуров влиза впоследствие в срещите.

Иначе Карлос Охене остава под въпрос за срещата, тъй като имаше проблеми с травма в последните дни.

В Берое вече мислят за селекция, след като се появи информация, че клубът търси разиграващ халф, докато бъдещето на вратаря Душан Перниш е под въпрос.

В същото време най-тежките си поражения през сезона старозагорци записаха при гостувания на пловдивските представители в елита – по 1:4 срещу Ботев на 1 декември 2018 г. и срещу Локомотив на 2 март т.г. Всичко това отново предвещава интригуващ сблъсък. Началният час е 17.30.