Пирин и Берое стартират съботната програма в Първа лига.

Двубоят помежду им е от 13.00 часа, на живо в GONG.BG, GONG PLAY, по DIEMA и Дарик радио.

В състава на Пирин с контузия от контролата през паузата е Анти Рения и е под въпрос за съботната среща. Александър Башлиев и Петър Христов са аут за мача.

В Берое след наказания се завръщат Мартин Райнов и Карлос Охене.

Пирин Бл вкара 5 от 12-те си гола в първенството досега само в един мач – срещу Локо Пд в 8-ия кръг при единствената победа на орлетата у дома (5:0), в 7 от останалите си двубоя отбеляза по едно попадение, а в други 7 срещи въобще не успя да се разпише.

Капитанът на благоевградчани Юлиян Попев е пред своя мач №150 в Първа лига. Само 2 срещи от досегашните му са с екипа на друг отбор – Славия през сезон 2011/12 г. От началото на шампионата е пропуснал само 1 игрова минута.

В миналия кръг срещу Септември старши треньорът на Пирин Бл Милен Радуканов за втори път през сезона не използва правото си да извърши смени в стартовата си единайсеторка. Първият бе при 0:0 с ЦСКА в 12-ия кръг.

Откакто Пирин се завърна в елита през сезон 2015/16 г., беройци са успявали да се разпишат във всеки един от 9-те си шампионатни двубоя с благоевградчани. Старозагорци нямат нито една загуба от тях в периода – 4 победи и 5 равенства, всички с резултат 1:1.

Берое е в челната тройка на Първа лига според резултатите само от гостуванията със спечелените 16 точки на чужд терен. Само лидерът Лудогорец има повече от петте победи на заралии навън – 6.

Александър Томаш ще запише 50-ия си мач като старши-треньор в Първа лига. Балансът му е положителен – 20 победи, 13 равенства, 16 загуби. Сред сегашните наставници в елита само Томаш и Станислав Генчев (Етър) са под 40-годишна възраст.