Вратарят на Берое Душан Перниш отдаде дължимото на лошите метеорологични условия за нулевото реми срещу Черно море във Варна. Словенският вратар получи приза за Играч на мача заради множеството си спасявания, които съхраниха резултата 0:0, а с това и гарантираха 4-ото място на старозагорци в крайното класиране.

„Не мисля, че това беше футбол. Просто риташ топката и тичаш. Бяха много единоборства, и то доста опасни. Със сигурност и двата отбора могат много повече”, каза 34-годишният страж.

„Със сигурност той ни каза, че няма как да играем много футбол на този терен. Това просто беше една битка. Със сигурност не видяхме този футбол на Берое, към който сме свикнали. Тренирахме определени неща, но трябваше да подготвим по друг начин.”

„Със сигурност на няколко пъти изпуснах топката. Беше опасно. Черно море пробваше доста далечни удари. Не мисля, че можем да го наречем късмет. По-скоро всичко щеше да се реши от една грешка. Това беше ключовото.”

„Искаме да спечелим последния си мач (срещу Левски – б.р.), той ще бъде пред нашата публика. Искаме да се представим по най-добрия начин”, каза още Перниш.