Левски се раздели с двама от играчите, които не попаднаха в плановете на треньорското ръководство за пролетния дял от шампионата. Това са вратарят Божидар Митрев, който доскоро носеше и капитанската лента на ръката си, както и полузащитникът Филипе Нашименто. 

Стражът е разтрогнал договора си по взаимно съгласие. Той се завърна на "Герена" преди две години, а преди 12 месеца удължи договора си до 30 юни 2020 г. След кошмарното му представяне през есента обаче беше изваден от сметките за зимния лагер от предишния наставник Славиша Стоянович и сега си тръгва като свободен агент. 

Колкото до португалеца, той отива под наем в румънския Политехника Яш. GONG.BG първи ви информира за тази сделка още сутринта, а сега от клуба потвърдиха информацията. Не се съобщава дали има опция за откупуването на играча след края на сезона. 

Така нерешено остава бъдещето само на вратаря Мартин Полачек, който също беше обявен за ненужен от Стоянович. А ето и какво написаха "сините" по повод на разделите с Митрев и Нашименто на профила си във фейсбук: 

"Божидар Митрев и ПФК Левски се разделиха официално по взаимно съгласие. Клубът благодари на вратаря, който е и юноша на "сините", за коректното отношение и му пожелава много бъдещи успехи на футболния терен. В същото време Филипе Нашименто бе преотстъпен на Политехника Яш и португалският халф ще доиграе сезона под наем в румънския първодивизионен тим".