Отболът на Етър приема Берое в първия мач от деветия кръг на Първа професионална лига.

Срещата е от 17:30 часа на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.

Следете развитието на двубоя минута по минута в GONG.BG.

Можете за наблюдавате пряко мача по телевизия NOVA SPORT и да го слушате по Дарик радио.

В предходния кръг Етър надделя над Дунав с 4:2, докато Берое подчини минимално Септември София.

В класирането заралии се движат четвърти с 15 точки, докато Етър е девети с 10.

Красимир Балъков няма кадрови проблеми преди двубоя със старозагорци, като специалистът обяви, че всичко без поражение ще е успех за „болярите“.

При гостите възстановени от травми са Ерол Алкан, Мартин Райнов и Вандерсон. Очаква се Георги Ангелов да се завърне след титулярите.

Ръководството на „болярите” призова за масова подкрепа от страна на привържениците. В същото време Красимир Балъков смята, че „всичко без загуба ще е успех срещу Берое”.

„С Берое се познаваме добре, един изключително здрав отбор с качествени футболисти. Имат амбиции за върха, имат и качествата, имат добър млад и перспективен треньорски щаб. Ще бъде интересен и атрактивен здрав мач и с масова подкрепата на публиката ще можем да постигнем някакъв успех”, коментира още специалистът.

Драгомир Драганов от Варна ще ръководи предстоящия интригуващ мач. Асистенти са Димо Вълчев и Красимир Атанасов, четвърти съдия Станислав Ставров, а съдийски наблюдател – Евгени Георгиев.

Драгомир Драганов миналия сезон свири два мача на „виолетовите“ – домакинството срещу Левски, в което етърци отстъпиха с 0:1, и първият пролетен мач срещу Септември, завършил 3:3.

Хубавата новина за Етър е, че в тима няма кадрови проблеми. Надеждите за феновете идват и от факта, че „виолетовите” реализираха 6 гола в последните два кръга.

От друга страна, при старозагорци се очаква Георги Ангелов да бъде отново титуляр за сметка на камен Хаджиев.

„Поредно предизвикателство пред нас. Излизаме срещу отбор, който показва голямо израстване в последните мачове. Отбор, който е доста агресивен и с добра дисциплина. Не сме учудени от това, предвид факта, че познаваме треньорския щаб. Концентрацията, амбицията, плюс футболните достойнства, подплатени с нужната агресия ще бъдат факторите, които ще ни донесат успеха“, споделиха от треньорския щаб преди срещата.

Още любопитни факти преди мача:

• В миналия кръг Етър вкара 4 гола като гост за първи път от близо 22 години насам – от победата с 4:0 над Раковски в Русе на 28 септември 1996 г.

• Берое е в серия от 4 поредни победи над великотърновци, постигнати в последните 2 сезона, в които болярите се подвизаваха в елита – 2012/13 г. и 2017/18 г., като в предишния сезон заралии на 2 пъти направиха пълен обрат от 0:1 до 2:1.