Помощник треньорът на Берое Константин Мирчев заяви преди двубоя срещу Витоша Бистрица от 13-ия кръг на Първа лига, че старозагорци искат да се върнат на победния път. 

– Г-н Мирчев, как протече подготовката на тима през тази седмица и доволен ли сте от нея?

– С оглед последния мач, при който се получи незадоволителен резултат за нашия отбор смятаме, че протече нормално. Направихме си нужните изводи и анализирахме добре злополучната за нас среща с Локомотив. С оглед на всичко се готвим амбицирано и сме мобилизирани за двубоя с Витоша.

– Какви са очакванията ви за този мач?

– Със сигурност очакваме мачът да бъде тежък. С оглед на факта, че Витоша са на последно място в класирането и заедно с футболистите сме на мнение, че няма да бъде леко. Отборът на съперника може да не се доближава до качествата на нашите футболисти, но те компенсират с желание и амбиция за развитието си. Разполагат с млад и амбициозен треньорски щаб. Затова очакваме да бъде трудно, но работим всекидневно да направим най-доброто и отборът ни да победи.

– Смятате ли, че има психологически срив в отбора, предвид двете поредни загуби?

– Не мисля, че сме в психологическа дупка. Наистина записахме две загуби, но докато срещу Лудогорец не играхме толкова лошо, то срещу Локомотив не се получи това, което искахме. Хубавото във футбола е, че предстои следващ мач и всеки следващ е най-важен. Футболистите ни също разбират това и са амбицирани да се върнем на победния път. Опитваме се колкото може по-бързо да забравим загубата от Локомотив. Работим усилено, за да извлечем максимума от всеки следващ двубой.

– За една седмица Берое трябва да изиграе три двубоя. Готов ли е тимът, чисто физически? Смятате ли, че трябва да има ротации в състава?

– По наше мнение отборът е доста добре подготвен физически. Това го показват и резултатите в изследванията на нашите играчи. Смятам, че разполагаме с една добра група от 18-20  футболисти. От тях всеки може да даде повече на този отбор. Имаме равностойни играчи и можем да ротираме в трите мача. Като цяло обаче смятам, че ще издържим и сме готови за тези мачове.

– Има ли проблеми с контузени играчи?

– Единствено Михаил Михайлов продължава да има здравословни проблеми. Всички останали са на линия за двубоя утре.