Отборът на Берое постигна първи успех през пролетния дял на Първа лига. Момчетата на Александър Томаш надделяха над Етър Велико Търново у дома с 1:0.

За пореден път през сезона в герой за старозагорци се превърна нападателят Мартин Камбуров, който донесе победата след попадение в 36-ата минута. Това бе 14-ти гол за Камбуров от началото на кампанията.

В средата на първата част Етър имаше основателни претенции за дузпа, след като Велко Батрович падна в наказателното поле на Берое, но съдията си замълча.

................................................................................

Берое - Етър Велико Търново 1:0

1:0 Мартин Камбуров 36'

1:0 Венцислав Василев (червен картон) 40'

................................................................................

Етър завърши срещата с 10 души, след като Венцислав Василев си изкара два жълти картона в рамките на 120 секунди - между 38-ата и 40-ата минути, през първата част.

Впоследствие отбранителните сили на гостите отпаднаха, а Берое бе близо до второ попадние. Това се случи в средата на втората част, когато Педро Еуженио нацели греда. В самия край на двубоя Бандаловски вкара, но голът бе отменен поради засада.

След този успех Берое остава 5-ти с 39 точки, наравно с 4-ия Ботев. Етър е 7-ми с 33 точки.

Началото бе по-добро за домакините. В 6-ата минута Камбуров бе изведен очи в очи с Христо Иванов, но опитният нападател не намери добре топката и я прати в тялото на стража на "болярите". В 19-ата минута Георги Сърмов стреля от дистанция, но опитният футболист не намери целта. Две минути по-късно Милен Желев опита извеждащо подаване към Камбуров, който обаче не успя да стигне до топката.

В 27-ата минута Румен Руменов стреля от над 25 метра, но топката профуча в аут. В 33-ата минута Камбуров се откъсна в наказателното поле на гостите, нападателят падна на земята, но главният съдия не отсъди дузпа.

Секунди след това дойде и най-спорната ситуация в срещата. Велко Батрович също падна в наказателното поле на Берое, след като играч на домакините явно го спъна, без да играе с топката, но дузпа така и не бе отсъдена.

Три минути по-късно Берое вкара. Подаване отляво към далечна греда позволи на Александър Василев да върне към дузпата. Там играчите на Етър бяха оставили Мартин Камбуров непокрит, който от няколко метра опъна мрежата зад Христо Иванов.

Секунди преди края на първата част домакините направиха огромен пропуск. Подаване от дълбочина търсеше Еуженио, но Христо Иванов пресече подаването, топката обаче стигна до Камбуров, който я овладя, преодоля стража и стреля, но далеч в аут.

Първият удар за второто полувреме бе дело на Карлос Охене. Халфът на “зелените” стреля от дистанция, но топката се отби в играч на Етър.

В 59-ата минута се откри отличен шанс за втори гол в мрежата на Иванов. Карлос Охене намери Еуженио в наказателното поле на съперника. Португалецът стреля от воле, но топката се отби в десния страничен стълб.

В 77-ата минута резервата Даниел Младенов получи пас отляво, нападателят на "виолетовите" си отвори пространство, след което шутира мощно по земя, но Душан Перниш изби в корнер. Десет минути преди края на срещата Боджадж пропусна отличен шанс да изравни резултата. Крум Стоянов центрира отляво към нападателя на гостите, който стреля, но опитният страж на “зелените” се справи. 

В последните минути от срещата гол на Иван Бандаловски бе отменен, след като той бе в засада при пас на Мартин Камбуров с глава.

В следващия кръг Берое приема Дунав, а Етър е домакин на Локомотив Пловдив.

Състави на двата отбора:

Берое:  Душан Перниш, Милен Желев, Александър Цветков, Иван Бандаловски,Никита Баранов, Карлос Охене, Иван Минчев, Александър Василев, Рубен Бригидо, Педро Еуженио, Мартин Камбуров

Старши треньор: Александър Томаш

Етър Велико Търново: Христо Иванов, Здравко Илиев, Ванцислав Василев, Пламен Гълъбов,  Крум Стоянов, Никола Колев, Румен Руменов, Георги Сърмов, Иван Стоянов, Велко Батрович, Флорент Боджадж

Старши треньор: Красимир Балъков

Стадион: Берое, Стара Загора

Главен съдия: Георги Кабаков