Капитанът на Берое и един от основните играчи на старозагорци Мартин Райнов преподписа предсрочно своя договор с клуба до лятото на 2019 г. Освен ключов футболист за „зелените“, юношата на Берое е и национал на България. До този момент той е изиграл 50 срещи с екипа на тима, носител е на Купата и Суперкупата на България с Берое.

Всички от ПФК Берое пожелават на Мартин още много успехи и победи с екипа на любимия отбор!

Мартин Райнов е роден на 25 април 1992 година в Габрово. Играе като полузащитник. Възпитаник е детско-юношеската школа на Берое.

Райнов започва подготовка с мъжкия тим на Берое през сезон 2010/2011 г., но не успява да дебютира.

През сезон 2011/12 г. Мартин Райнов игра под наем в Етър и Сливен. През есента игра в 10 мача за „виолетовите“  в Източната „Б“ група и реализира гол с глава във вратата на Доростол Силистра.

Дни преди затварянето на трансферния прозорец премина в състава на Сливен 2000 и се разписва на два пъти.

След силното си представяне във втория ешалон се завръща в Берое и записва 16 мача с екипа на старозагорци за първенство с 414 игрови минути, 2 мача за Купата на България с 2 отбелязани гола и 1 мач в турнира Лига Европа.

През февруари 2014 г. е преотстъпен на Банско, където записва 13 мача и 4 гола. През лятото на същата година Райнов преминава в състава на Хасково, където за един сезон изиграва 29 срещи. През есента на сезон 2015/16 г. изиграва 20 мача за Локомотив Горна Оряховица, в които бележи 5 попадения.

През зимата на 2016 г. подписва договор с Локомотив Пловдив. За пловдивските „железничари“ изиграва 31 срещи, в които бележи 3 попадения.

Райнов се завърна в Берое през януари 2017 г. и се превърна в един от най-важните играчи в тима на Александър Томаш.

Мартин Райнов взе участие в две от срещите на националния тим в изминалите квалификации и игра пълни 90 минути в последния двубой на България – контролната среща с участника на световните финали  Саудитска Арабия, спечелена от „лъвовете“ с 1:0.