Берое започна шампионата с поставена цел – класиране за евротурнирите. В предишната кампания под ръководството на Александър Томаш „заралии“ върнаха част от загубените позиции през сезон 2016/17, завършвайки четвърти след Лудогорец, ЦСКА и Левски. Позиция, която не задоволява амбициите и глада на Томаш.

И през новата кампания под Аязмото ще разчитат на това капитанът Мартин Райнов да се превърне в мотора на един запомнящ се сезон.

„Тази година сме си си поставили за цел да играем в Европа. Мисля, че съставът е добър. Няма как естествено да кажа, че няма да успеем. Ще успеем, добър колектив сме и мисля, че ще се справим. Май месец обаче ще видим“, каза Райнов.

В първите два кръга беройци записаха две ремита – със Славия (1:1) и Лудогорец (1:1). Силната игра срещу разградчани дава надежди на „зелените“, че могат да запишат победна серия.

„Сезонът е още в началото. Щеше да е добре да бяхме спечелили един от двубоите, но и две точки е добре. Мачовете тепърва предстоят. Мисля, че ще направим една добра серия след това и ще сме там, където трябва да бъдем“, добави капитанът.

За предстоящия двубой с Верея, Мартин Райнов коментира: „Тежък двубой ще е. Мисля, че ние сме по-класният отбор и трябва да го покажем, Направи ми впечатление, че играха здраво и ние трябва да отговорим на тази агресия. Важно е желанието и с каква мотивация ще влезеш в самия двубой“.

„Пловдивското дерби е по-различно. С по-добра атмосфера, и двете агитки създават добра атмосфера. Нашите фенове същ го правят, когато играем с Верея. И в двата двубоя е доста приятно да се играе“, сподели за финал Райнов.

Берое гостува на Верея тази вечер от 20:45 часа в среща от 3-ия кръг на Първа професионална лига.

Можете да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Двубоят ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA, а можете да го слушате и по Дарик радио.

Верея - Берое: Кой ще ликува в Стара Загора?