Отборът на Берое посреща шампиона Лудогорец в Стара Загора в пореден дуел от втория кръг на efbet Лига. Срещата е от 21.00 часа и ще бъде излъчван от DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и GONG.BG.

Александър Томаш няма да използва Вандерсон и Георги Ангелов, които са с травми, докато Педро Еуженио е под въпрос. Темата "Димитър Бербатов" продължава да е актуална около големия български нападател, като информациите са, че заралии ще предложат договор на бившия №9 на Манчестър Юнайтед.

Томаш обеща отборът му да се надиграва с Лудогорец, а в последните три мача Под Аязмото мачовете завършват наравно.

При "орлите" пък кадровите проблеми са много след отпадането от Ференцварош в ШЛ. Контузени са Владислав Стоянов и Драгош Григоре, а възстановен е Вандерсон.

Старши треньорът Стойчо Стоев извади от групата за двубоя от втория кръг Марселиньо, като най-вероятната причина за това е ироничната усмивка, след като беше заменен в срещата-реванш срещу Ференцварош. По всяка вероятност титуляр срещу Берое ще започне новото попълнение Дан Битон, който ще играе на мястото на Марселиньо.

Все пак се появяват и спекулации за треньорска смяна на "Лудогорец Арена" след краха срещу унгарците, а "орлите" също така желаят да вземат защитник на Сарагоса - Диего Вердаска.

Лудогорец гостува на стадиона под Аязмото и във втория кръг на миналия шампионат, когато загуби първите си точки с 1:1 срещу старозагорци.

В същото време бранителят Георги Терзиев, който бе точен в реванша с Ференцварош, вече има повече голове в евротурнирите, отколкото в българското първенство – вкарал е 2 попадения в 19 срещи в Европа и едно в 153 мача в елита.

Драгомир Драганов от Варна е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Димо Вълчев и Христо Хаджийски.