Отборът на Берое посреща Лудогорец в едно от дербитата на 32-ия кръг на Първа лига. Старозагорци приемат окрилени шампиона от Разград след ценния си успех над Левски в София, който доведе до треньорски рокади в „синия” клуб.

Мачът е днес, петък от 20 часа на стадиона в Стара Загора.

Можете да следите развитието му минута по минута в GONG.BG.

Също така може да наблюдавате двубоя в пряко предаване по DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA, както и да слушате по Дарик радио.

За разлика от Берое, настроението в лагера на разградчани не е най-доброто. В миналия кръг тимът на Стойчо Стоев записа поражение от Черно море във Варна, но шампионите трябва да бъдат доволни, че ЦСКА за пореден път не успя да се възползва от грешката им и също загуби от Ботев Пловдив. Така разликата на върха остана пет точки.

Поливалентният Александър Василев се завръща в лагера на Берое, след като изтърпя наказанието си в предишния кръг. Друга добра новина за старозагорци е, че опитният Иван Бандаловски е получил предложение за нов контракт.

Бранителят очакваше предложение от чужбина и все още не е ясно дали той е дал съгласие да поднови договора си, който изтича през лятото. Не е изключено опитният футболист да предпочете да остане в Берое за още един сезон.

В Лудогорец пък няма да могат да разчитат на Марселиньо, който не си сдържа нервите в мача срещу Черно море и при смяната си в мача изрита бутилка пред резервната скамейка. Бразилецът бе наказан от Дисциплинарната комисия на БФС, като не е изключено той да е получил санкция и от клубното ръководство заради отказа да се ръкува с треньора Стоев.

В същото време се заговори, че Джоди Лукоки може да напусне клуба и да поеме в посока Турция. Заговори се, че елитният Коняспор проявява интерес към услугите на Лукоки.

Ето и още интересни факти преди срещата:

Берое

- в миналия кръг срещу Левски Мартин Камбуров записа първата си асистенция през сезона. В досегашната си кариера има 3 гола във вратата на Лудогорец в 18 мача за първенство – 2 с екипа на Локо Пд и 1 с Берое.

- допусна едва 2 загуби при досегашните си 15 домакинства в настоящото първенство - 0:1 срещу Черно море и 0:1 срещу Витоша в редовния сезон.

- при 2:1 срещу Левски в миналия кръг осъществи трети пълен обрат от началото на сезона. Старозагорци стигнаха до трите точки от губещи позиции и при 2:1 над Ботев Пд у дома на 11 август м.г., както и при 2:1 над Витоша навън на 22 октомври 2018 година.

Лудогорец

- загуби цели 23 точки от възможния досегашен максимум след 7 равенства и вече 3 поражения, като за целия минал сезон загуби 20. Най-лош актив имаше през сезон 2014/15 г., когато взе 63 пункта от 96 възможни.

- Клаудиу Кешеру вкара едва 3 гола през пролетта, колкото има и централният бранител Драгош Григоре. През втория дял на миналия сезон нападателят постигна цели 16 попадения.

- 1:2 на „Тича” бе първо поражение на разградчани в първенството под ръководството на Стойчо Стоев. Тимът падна по веднъж и при останалите старши-треньори през сезона – Пауло Аутуори и Антони Здравков (също срещу Черно море).

Баланс

В Първа лига: 23 мача, 2 победи за Берое, 7 равенства, 14 победи за Лудогорец голова разлика 41-10 за Лудогорец.

Берое като домакин: 11 мача, 1 победа за Берое, 4 равенства, 6 победи за Лудогорец, голова разлика 14-5 за Лудогорец.