Локомотив Пловдив победи Берое с 4:1 на "Лаута" в мач от 24-ия кръг на Първа професионална лига. Двубоят за гостите започна по мечтан начин, след като Рубен Бригидо откри резултата. Хубав пас на Бандаловски го намери в наказателното поле и Бригидо разстреля Мартин Луков от малък ъгъл. В 32-та минута обаче Димитър Везалов изравни след разбъркване в наказателното поле. Ключовият момент в мача настъпи минута по-късно, когато Карлос Охене направи голяма глупост и посегна да удари без топка футболист на домкакините, за което получи директен червен картон.


До края на полувремето "железничарите" успяха да обърнат след красив гол от въздуха на Един Бахтич. През втората част заралии опитаха да се върнат в мача, но футболистите на Бруно Акрапович наказаха съперника с попадения на Димитър Илиев и Ален Озболт.


Така Берое изпуска отлична възможност да изпревари Ботев Пловдив на четвъртото мято и да се доближи до Левски и ЦСКА в класирането. Локомотив пък изпревари Ботев Враца и вече заема 9-то място в класирането с 29 точки.