Левски е намерил нов отбор на един от излишните в състава Филипе Нашименто. Очаква се португалецът да премине в румънския Политехника Яш най-късно до 25 февруари, докогато е отворен трансферният прозорец там. 

Според медиите в северната ни съседка, двата клуба са постигнали споразумение за сделката, остава само ибериецът да се договори за личните си условия. Все още не е ясно дали се касае за откупуване, или за отдаване под наем до края на сезона. 

Нашименто дойде на "Герена" миналата зима от Динамо Букурещ, така че животът в Румъния му е добре познат. Към него имаше огромни очаквания, но две пропуснати дузпи му костваха увереността и постепенно изпадна от състава. 

Преди старта на зимната подготовка тогавашният наставник Славиша Стоянович го извади от състава и го определи за ненужен, а почти цяла зима така и не се намери отбор за него. Така в крайна сметка ще се озове в Яш. 

Така остава казусът само с последния нарочен за гонене от състава Мартин Полачек. Словакът вероятно ще се наложи да разтрогне договора си по взаимно съгласие, защото не се е намерил отбор, който да го поиска, особено след кошмарните му изяви през есента.