Отборът на Берое посреща ЦСКА в двубой от 21-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата е с начален час 15.00, като ще може да я следите в Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

И беройци, и „червените“ започнаха с победи в първия мач от пролетния дял на шампионата. Старозагорци подчиниха Дунав с 4:0, а „червените“ се наложиха над Черно море с 2:0. С актив от 26 точки Берое заема осмото място в класирането преди мача под Аязмото. „Армейците“ са трети с 38.

Ферарио Спасов: Нашето предизвикателство са мачовете, които ни предстоят

Срещата ще е с по-особен привкус за наставника Берое Ферарио Спасов. Той бе начело на предстоящия съперник на тима му в периода от февруари 2004-а до февруари 2005-а, записвайки 30 шампионатни срещи с баланс 21 победи, 6 ремита и 3 загуби.

Вратарят на ЦСКА Георги Китанов запази мрежата си суха в Първа лига вече 475 минути и е на път да подобри най-доброто постижение през сезона на Мартин Луков от Дунав Русе – 484 минути без допуснат гол. На фона на тези цифри интерес представлява въпросът дали нападателят на Берое Жуниор Мапуку ще успее да порази мрежата на „червените“. Нито един от 22-ата гола на конгоанеца с френски паспорт в българското първенство не е бил отбелязан срещу столичани. В трите си мача срещу „армейците“ Мапуку е спечелил едва 1 точка.

Стамен Белчев: Очаквам по-добра игра срещу Берое

Същевременно статистиката от шампионата до момента сочи, че при гостуванията на „червените“ досега са паднали най-малко голове – едва 15 в 10 срещи, като „армейците“ са допуснали навън най-малко попадения от всички елитни отбори – само 6.

ЦСКА замина с 19 души за Стара Загора

В домакинския лагер Ферарио Спасов няма да разчита на контузените Георги Божилов и Радослав Кирилов, с наказание пък е Венцислав Василев.

Наставникът на софиянци Стамен Белчев се очаква да направи промени в състава си, сравнено с предходния двубой. Завръщат се Станислав Манолев и Борослав Чорбаджийски, съответно след контузия и наказание. Възстановени си Лясков и Кристиан Малинов.