Нападателят на Берое и петкратен голмайстор на Първа лига Мартин Камбуров получи от районната прокуратура в Пловдив обвинение за повреждане на чуждо имущество, както и за непристойно поведение, нарушаващо обществения ред, информира NOVA.

Футболистът беше задържан за 24 часа, след като влязъл в пререкания с полицаи заради неправилно паркиране. В понеделник се появи и видео от този инцидент, оказва се, че мъжът, заснел кадрите, също е бил за държан от полицията.

„Камбуров започнал да се държи агресивно, да отправя обиди, да хвърля пари по земята. След което се качил в автомобила и потеглил с поставените скоби за репатрирани, като ги е повредил. Взета му е мярка за неотклонение 1000 лева парична гаранция”, заяви Атанас Илиев, говорител на районната прокуратура.

„Подхвърляне на пари нямаше. Терминът „подхвърляне” е неправилен. Този път служителите се заядоха, възникна спор и реших да заснема. Според мен за ситуацията са виновни служителите на „Паркиране и репатриране” и полицай от Общинска полиция”, заяви Стойчо Андреев, автор на клипа, който също е бил задържан. На него му е наложена глоба от 100 лева и акт за хулиганство.

Той заявява още, че автомобилът не е потеглил със скоби.

„Автомобилът категорично потегли без скоби”, заяви Андреев.

Още по темата:

Пуснаха под гаранция Мартин Камбуров

Прокуратурата повдигна обвинение срещу Камбуров