Капитанът на Берое Иво Иванов не беше щастлив след победата над Ботев с 2:1. Причината е, че резултатът се оказа недостатъчен да бъде прескочено това препятствие по пътя към плейофите за Лига Европа.

Старозагорци паднаха в първия двубой с 0:3 и след този двубой сезонът за тях приключи. Според бранителя на "зелено-белите", най-важното е, че всички са се раздали до последно и не са отписали двубоя.

"Искахме да вкараме повече агресия в началото, получи се. Втората част стана много тежко, но получихме гол. Победихме, но нямаше значение, само за хората остана да се радват. Бихме, но не ни помогна това."

"Нямахме какво да губим, много лош резултат от първия мач. Ако бяхме вкарали бърз втори гол, щеше да е различно. Целият отбор се раздаде 100%, това им бяхме обещали. Затова искам да благодаря на хората, които ни подкрепиха", сподели Иванов пред DIEMA SPORT и благодари на съотборниците си, които са играли с травми.

"Всички имаха проблеми с контузии, затова искам да благодаря на всички, които играха. Все пак е краят на сезона. Паника нямаше, но само трима бяхме в защита. Ботев има добри изпълнители на контраатака, получи им се едно положение и тогава всичко свърши", заяви Иванов.

Неговият договор е само до края на месеца и все още договорът му не е подновен. Така на практика това може да се е оказал последният му мач със зелено-белия екип, но желанието на самия играч е да продължи контракта си.

"Има момчета, на които им изтичат договорите и тепърва ще решаваме. Не искам да коментирам сега, ще говоря с ръководството, още не мога да кажа 100%. Моето желание е да играя за Берое, тук съм израснал, но ще видим. Готов съм на компромиси, до 4-5 дни ще се знае всичко. Имам някакви разговори и с други отбори, но до вторник-сряда всичко ще е ясно", заяви Иванов и говори за ситуацията и с наставника Ферарио Спасов.

"Доколкото разбрах, Ферарио Спасов остава, той е наш треньор. Ние си казахме в съблекалнята да се раздадем докрай, той ни го обяви, всеки го послуша и се раздадохме", завърши Иванов.