Защитникът на Берое Иван Бандаловски сподели в навечерието на мача с ЦСКА, че старозагорци ще направят всичко възможно да спечелят трите точки на стадион „Българска армия” в мача от 26-ия кръг на Първа лига.

Въпреки неубедителното представяне на отбора в последните седмици, бранителят е уверен, че ситуацията е нормална за футбола и престои „вдигане” на отбора.

Иван Бандаловски разкри, че през зимата е бил желан от много клубове, но е решил да остане в Берое в знак на признателност. Той беше категоричен, че не може да „плюе там, където е ял бял хляб”, визирайки Левски и ЦСКА.

„За амбиции за третото място се говори по медиите, а ние играем мач за мач, защото Черно море и Ботев са отбори от нашата черга. Винаги сме искали, ако изпадне такава възможност, да атакуваме Топ 3, но в последните мачове не се представяме много добре. Само с добри игри можем да излезем от тази ситуация”, сподели популярният като Бандата играч.

„Нормално е треньорът и играчите да са били афектирани след последния мач срещу Витоша Бистрица. Аз бях на трибуните и също бях ядосан, че изгубихме, моите уважения, но мисля, че ние сме по-класният отбор. Не е чак така, както се изкарва, да сме против треньора, както се пише в медиите. Всеки отбор минава през трудни моменти. Опитваме се да вдигнем момчетата, мисля, че това са нормални ситуации във футбола. Има доста мачове до края, ще се вдигнем.”

Берое гостува на ЦСКА в събота, 16 март, от 17.45 часа. Срещата ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.

“Трябва да отидем да играем футбол и да вземем каквото можем. ЦСКА е един добър отбор, но имат доста трудности и те. Вдигаме момчетата, опитваме се по-опитните играчи да мотивираме останалите. Отиваме там да играем футбол. През годините сме гледали много такива мачове, например Ботев Враца победи Левски на „Герена”, получават се такива мачове. Раненото куче хапе, нали знаете. Целта е да вземем максимално много точки до края на сезона.”

„Имаше интерес от доста клубове през зимата за мен, но аз реших да остана в Берое, защото те ми помогнаха в един труден момент, а се чувствам добре под ръководството на Александър Томаш. Имаше интерес, имаше доста детайли, много неща се случиха. Левски ме изгради като футболист, в ЦСКА направих име, няма да плюя там, където съм ял бял хляб, научих много в тези два клуба. Сега съм щастлив в Берое”, коментира още Иван Бандаловски.

„Г-н Хубчев е преценил да не ме повика, малко ме изненада. Мисля, че съм оправдал доверието на нашите треньори, мисля, че играх добре, но г-н Хубчев е преценил, че му трябват играчи, които са в по-добра форма, надявам се да ме повика в бъдеще. Познавам отбора на Черна гора, познавам половината отбор, мисля, че са доста сериозен тим и няма да ни е лесно в този мач. Ще са доста тежки и двата мача, въпреки че не познавам Косово. Не сме отборът от 94 година, за да сме в ролята на фаворити. Но трябва да бъдем едно цяло, г-н Хубчев си знае работата”, завърши защитникът.