Новият наставник на Берое Стара Загора Ферарио Спасов заяви, че в българските клубове не може да се говори за дългосрочни планове. Специалистът даде обширно интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, в което говори за обстановката отбора и краткосрочните цели пред него и тима му.

„Имам усещането, че съм попаднал в един много добре организиран клуб във всяко едно отношение. За мен е привилегия да бъда част от този отбор. С времето ще разбера по-добре какво се случва в този клуб, за да знам как да реагирам и да върнем доверието на феновете в този отбор“, коментира Спасов.

'Има отбори, с които не можеш да имаш колебания, когато те поканят. Берое е именно такъв отбор. Не съм се колебал нито за секунда. Интересно ми е какво ще се случи оттук нататък от нашата съвместна работа. Берое има най-важното – има условия за футбол, с които малко отбори могат да се похвалят“, каза още той.

„За една седмица не мога да кажа какво трябва да стане в отбора, но мисля, че съм наясно какво трябва да се промени. Разбира се, възможностите на момчетата са по-големи от осмото място. Това е безспорно. Ние трябва да търсим резултати. Да печелим мачове и да трупаме точки. Това е най-непосредствената задача. За дългосрочни планове е Бългрия е меко казано несериозно. Това може да се случи в някои бели държави, но тук да говорим какво ще стане след шест месеца, една година или две години няма как да стане. Практиката ми е показала, че когато се тръгне по този път, не може да се стигне до истината. Не се получава защото сме свикнали да си живеем в някакви краткосрочни програми“, продължи наставникът на Берое.

Какво още сподели Ферариио Спасов вижте в прикаченото видео.