Спортният директор на Берое Валентин Грудев изрази задоволството от играта на тима му при равенството срещу Лудогорец (1:1), но потвърди, че старозагорци трябва да съжаляват за изпуснатия шанс за победа.

Успех щеше да прати Берое на шест точки зад третия Левски четири кръга преди края, но вместо това заралии останаха на осем пункта зад „сините” от София.

„Смятам, че загубихме две точки и заслужавахме повече победата, но най-вече искам да поздравя и двата отбора. Имаше ситуации, положения и такива мачове показват, че отборите имат бъдеще. Според мен надиграхме Лудогорец и създадохме повече положения. След разделянето на двете части играем по-добре. Диктуваме темпото, ситуациите и имаме много ситуации. Чух коментара на Стойчо Стоев и той смята, че ние сме освободени, но не е така. Ако бяхме победили, щяхме да се върне в играта за третото място. Ако бяхме спечелили тук, имахме реален шанс. По-важното е, че върнахме надеждата на хората по трибуните и това бе добър мач за Берое", коментира Грудев.

Лудогорец се спаси от загуба срещу Берое, но даде надежда на ЦСКА

„Повтарям се много пъти. Съжаляваме, че загубихме точки преди края на редовния сезон, тъй като сега щяхме да говорим други неща. Поздравявам отбора за агресията, себераздаването. Тук са хубавите мачове, идва публика и останалите срещи ще направим така, че хората да идват и да гледат добри мачове срещу ЦСКА и Левски", продължи той.

„Берое, когато беше под напрежение си взе мача с Ботев Враца. После пак бяхме и си взехме мачовете с Дунав Русе и Етър. Загубихме срещу Витоша у дома, но няма какво да коментираме. Сега тимът играе добре през всички мачове в плейофите", акцентира директорът в Берое.

„Водя преговори с почти всички футболисти, които искаме да останат тук. На 90% сме се разбрали и в най-скоро време ще обявим официално чрез сайта новините. Момчетата показват, че искат да играят в Берое и може да получат договори", сподели той.

„Мартин Камбуров е фундаментален футболист за всеки един клуб. Той има достатъчно интелект, че да може да влиза във всякакви роли. Сега, както е ситуацията, изкара неприятна болест и не се е възстановил, но когато влезе промени хода на мача. Няма какво да го коментираме, достатъчно доказан футболист е и нямаме проблеми с тази ситуация”, завърши Валентин Грудев.