Старши треньорът на Берое Ферарио Спасов заяви, че селекцията в отбора продължава. Той намекна, че очаква към отбора по време на лагера в Кипър да се появи „нов футболист на изненадващ пост“.

„Мисля, че в първия етап от подготовката се справихме добре, въпреки много тежките метеорологични условия. Всички бе подготвено, както трябва от хората, които отговаряха за поддръжката на игрищата. Мисля, че всичко върви, както трябва. Предстои ни следващият етап от нашата подготовка. Ще се готвим при по-добри условия. Ще изиграем четири контролни срещи. Очакваме и новите футболисти, които вече бяха обявени да се присъединят към нас“, коментира Спасов.

„Получихме един отличен шанс, въпреки че не бяхме планирали подготовка в чужбина. Така се стекоха обстоятелствата, че ни поканиха за тези десет дни и с оглед тежките метеорологични условия за нас това е много добър вариант. Ще може да се подготвим на хубави терени и температури“, добави треньорът на Берое.

Изненадваща раздяла в Берое

„Ради Кирилов вчера проведе тренировка с топка. Мисля, че няма да има проблеми. Той и Борислав Цонев са част от отбора. Готвят се и трябва да се борят за присъствие в отбора“, продължи наставникът на старозагорци.

Берое изпревари ЦСКА за подписа на български национал

„Селекцията е балансирана с двама българи и един чужденец. За мен това са много добри футболисти. Мартин и Карачанаков са много перспективни. Мисля, че тримата ще повишат нивото и класата на отбора. Трябва да се адаптират по-бързо към нашите изисквания, което е важно. Другото, като футболни качества те го притежават. Изисква се определено време, за да заработят в този отбор.“

Берое привлече бивш играч на ЦСКА

„Работим по селекцията. Искам да създам известна конкуренция, където най-много виждам проблеми – в атака. Не е приключила селекцията. Работи се по въпроса. До няколко дни ще имаме яснота относно това, което ще се случи. На проби няма да идват футболисти. Може в Кипър да се появи нов футболист на изненадващ пост“, каза още Ферарио Спасов. 

Берое с първо ново попълнение

Берое замина за Кипър, двама отпаднаха от сметките на Спасов