Хърватският тим Интер Запрешич представи официално новото си попълнение Борислав Цонев от Берое Стара Загора.

Българският полузащитник направи вчера първа тренировка с отбора, но няма да може да дебютира в мача срещу Велика Горица по-късно днес.

"Радвам се, че Интер прояви интерес към мен и вече съм част от тима. Не знам много за местното първенство, но познавам футбола в Хърватия най-вече покрай националния отбор. Гледах световното първенство, където Хърватия спечели сребърните медали. Хърватия има страхотни футболисти, а най-добрите от тях играят в чуждестранни отбори. Не съм имал съмнения дали да приема офертата, защото Хърватия е страна, в която се играе качествен футбол", каза Цонев пред официалния сайт на Интер.

"Знам, че в отбора са играли Лука Модрич и Деян Ловрен. Още не съм имал възможност да разгледам града, но е важно, че е близо до Загреб", добави българинът.

Интер е на осми място в класирането на хърватското първенство след първите 20 кръга."Най-важното е да останем в Първа лига, но би било хубаво да финишираме шести например. Вярвам, че ще си свършим работата. Ще гледам мача срещу Горица, за да науча повече за качествата на новите ми съотборници. Вярвам, че ще постигнем добър резултат, за предпочитане победа", каза още Цонев.

В интервюто българският полузащитник заяви, че според него Лионел Меси е най-добрият футболист в света и още, че обича да гледа мачовете от Висшата лига на Англия./ БТА.