Полузащитникът на Берое Борислав Цонев смята, че победата с 2:0 над градския съперник Верея в 3-ия кръг на Първа лига значително е намалила напрежението в отбора.

Това беше първи успех за беройци през сезон 2018/2019, като преди това те инкасираха две ремита – 1:1 срещу Славия в София и 1:1 у дома срещу шампиона Лудогорец.

„Много се радваме. Важни три точки за нас, защото ни беше първата победа през сезона. Поздравления за момчетата и за целия отбор”, коментира 23-годишният Цонев.

„Донякъде самочувствието ни повлия. Усещахме, че сме по-добрият отбор, като имена сме по-големи. Трябва обаче да даваш 100 процента, ако не го правиш, другият тим, дори да е с по-малко качества, може да вземе нещо.”

Томаш: Берое е дразнител, и то за доста отбори

„Мисля, че през второто полувреме още от началото му искахме да вкараме втори гол. Радвам се, че ни се получи и затворихме мача.”

„Винаги мачове като този с Верея в градското дерби или срещу Ботев Пловдив са по-емоционални за нас. Надявам се да се подготвим добре през седмицата, да тренираме добре, да сме здрави всички. Очакваме победа.”

„Дано да запазим нивото, дори да играем още по-добре. Имаше малко напрежение преди мача днес, защото едва сега взехме първа победа. Мисля, че още не сме влезли в максимална форма или на пътя на победите. Надявам се да играем още по-добре”, завърши Цонев.