Берое сложи край на серията си от три мача без победа срещу най-удобния съперник за това - новака Витоша Бистрица. Битката в покрайнините на София завърши с комфортен успех за старозагорци, които надделяха с 1:0. 

Педро Еуженио стана №1 на срещата Витоша - Берое

Играчът на мача Еуженио: Не съм важен аз, а отборът

Костадин Ангелов: Още се учим, нека има толеранс към нас

Томаш: Берое е голям отбор, задължени сме да побеждаваме

Първото попадение, което оказа и решителен ефект върху двубоя, падна още преди почивката. След само 14 минути игра Педро Еуженио откри резултата, а това впоследствие направи задачата на "бистришките тигри" изключително трудна. И в крайна сметка непосилна. 

Мачът започна равностойно, като нямаше особено много интересни ситуации. Първият сносен удар беше на Драгош Фирцулеску в 8-та минута след центриране на Матеус Леони, но топката мина встрани от вратата. 

На практика първата сериозна опасност в мача се превърна и в гол. В 14-та минута Драгош Фирцулеску напредна по десния фланг и намери на противоположната страна Педро Еуженио. Португалецът навърза двама играчи и с хубав удар в близкия ъгъл преодоля вратаря и отбеляза за 1:0. 

Последва затишие, което беше добре за заралии, защото авансът им не беше застрашен. Те имаха няколко атаки, като при една от тях в 29-та минута Марко Адамович центрира успоредно на голлинията, но никой не засече топката. 

Първата хубава атака на Витоша дойде чак в 31-та минута. Тогава Кристиян Кочилов сложи топката на главата на Китан Василев, но ударът му беше твърде слаб и вратарят без проблеми улови. 

В 34-та минута беройци вкараха за втори път топката в мрежата, но съвсем заслужено попадението не беше зачетено. Тогава Милен Желев центрира зад защитата, като четирима негови съотборници бяха в засада. Камен Хаджиев стреля в гредата, а при добавката Мартин Камбуров опъна мрежата, но такъв гол нямаше как да бъде зачетен. 

Последната хубава атака преди почивката беше за "бистришките тигри". В 39-та минута Даниел Пеев намери с един пас Димитър Панталеев, който на свой ред с едно докосване изведе Георги Амзин пред наказателното поле. Той напредна и стреля опасно, като топката летеше под гредата, но Душан Перниш изби в корнер. 

 В крайна сметка повече попадения преди почивката така и не паднаха и тя дойде при един гол аванс за гостите. Втората част започна в лежерно темпо, като беройци се задоволяваха да държат далеч от вратата си съперника и да атакуват рядко, но опасно. 

В 52-та минута беше първият шанс за тях след почивката, когато Мартин Камбуров стреля от воле от границата на наказателното поле, но вратарят изби. Четири минути след това се откри шанс и пред Фирцулеску след една бърза атака, когато той преодоля защитник и си извоюва стрелкова позиция, но ударът му беше избит от защитник с лице в корнер. 

Последва безидейна и скучна битка, положенията липсваха, а двата тима пренесоха събитията предимно в средата на терена. Което беше и причината да не се случи нищо интересно пред двете врати за доста дълъг период от време. 

Едва четвърт час преди края домакините погледнаха по-смело напред и тръгнаха да търсят изравняването. Удар на Кристиян Кочилов в 75-та минута от границата на наказателното поле обаче беше уловен от Перниш. 

Влезлият малко след това Четин Садула изостри играта на "бистришките тигри" в предни позиции и организира няколко остри пробива, но в крайна сметка не се стигна до някакви особени опасности в тези моменти. 

В тези минути гостите откровено се бяха прибрали назад и не търсеха повече попадения, защото този развой ги устройваше. А Витоша действаше безидейно и статично в предни позиции, без да затруднява Перниш. Едва в 83-та минута Стефан Христов отправи опасен удар към Перниш, но вратарят улови изстрела му с глава и статуквото се запази. 

В крайна сметка този скучен двубой не предложи нищо запомнящо се до края си и Берое се поздрави с трите точки. С тях старозагорци събраха вече 20 в актива си и се изравниха с градския съперник преди дербито между тях следващата седмица. Витоша пък си остава на дъното със скромните две точици. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Витоша Бистрица: Християн Василев, Румен Гьонов, Кристиян Кочилов, Георги Амзин, Димитър Панталеев, Петко Цанков, Радко Мутафчийски, Китан Василев, Стефан Христов, Николай Христозов, Даниел Пеев;

Резерви: Михаил Иванов, Тодор Гочев, Йордан Върбанов, Ангел Стоянов, Четин Садула, Михаил Петров, Ивайло Лазаров;

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Кохей Като, Иван Иванов, Мартин Райнов, Мартин Камбуров, Драгош Фирцулеску, Марко Адамович, Матеус Леони, Камен Хаджиев, Педро Еуженио;

Резерви: Богомил Цинцарски, Карлос Охене, Борислав Цонев, Георги Динков, Серджиу Негруц, Веселин Пенев, Антон Карачанаков.