Председателят на борда на директорите и изпълнителен директор на Берое Илко Русев обяви, че клубът търси футболисти на три позиции, на които ще се опитат да се подсили преди началото на пролетния дял от шампионата.

„Ние знаем от футболисти на какви позиции имаме нужда. Не е тайна, че след контузията на Вандерсон трябва да намерим футболист на тази позиция за пролетния полусезон. Знаете за проблемите, които имаме в центъра на защитата – двама контузени футболисти. На тази позиция също трябва да търсим футболист. Имаме желание да се подсилим с човек в центъра на нападението. Търсим основно на тези места футболисти. Към момента няма нищо конкретно и ясно дали може да привлечем футболисти на тези позиции. Работите се основно върху намирането на футболисти на тези позиции. Гледаме към чуждия пазар, тъй като за съжаление в България добрите футболисти са ангажирани с отбори и имат договори. Ако искаме да се подсилим, сме длъжни да гледаме навън. Колкото и да не ни се иска да взимаме чужденци, за съжаление понякога обстоятелствата налагат това нещо“, сподели Русев в интервю за Gong.bg.  

„Мартин Камбуров изживява втора младост в момента с Берое. Действително се представя се страхотно с огромно желание, със себераздаване. Показаха и в последния мач срещу Левски. Ние гледаме в перспектива и сме длъжни да търсим попълнение в атаката не само за пролетния полусезон, а ако намерим нещо подходящо, футболист, който би ни бил полезен и през следващия шампионат. Много е трудно да се намери добър и класен централен нападател. Всеки, който се е сблъсквал с този проблем знае колко е трудно. Изпитваме го при нас в поредица на няколко години. Това, че Мартин Камбуров е футболист на Берое ни прави още по-щастливи. Много е трудно да намерим добри централни нападатели“, добави той.  

„Набелязали сме футболистите, които искаме да останат при нас. Започнали сме да водим разговори, но е рано да казвам някакви крайни решения, защото не сме стигнали до документиране, на каквото и да е на този етап“, продължи председателят на борда на директорите на Берое.

„В момента никой не е проявил официален интерес към някои от нашите футболисти. Ние разчитаме изцяло на този отбор, който ще започне зимна подготовка и ще се готви за пролетния шампионат“, каза още Илко Русев.