Септември стартира пролетния дял на първенството с победа с 1:0 над Берое, като гостите завършиха мача с десет души заради два жълти картона на Ерол Алкан. Единственото попадение вкара новото попълнение Кристофър Мандианго в 20-ата минута.

Мачът премина в доста бавно темпо и головите положения пред двете врати си останаха доста оскъдна бройка. Първата ситуация се откри пак пред голмайстора на домакините. След като се освободи от защитник, Мандианго нанесе първия точен удар за Септември, но изстрелът му попадна право в ръцете на стража Перниш.

В 20-ата минута той се разписа с красив диагонален удар с втория си точен удар в мача. Чандъров изведе Мандианго на голова позиция отляво в наказателното поле и той прати топката в мрежата с диагонален удар по земя. Десет минути по-късно се откри и първата прилична възможност за гостите, но Камбуров стреля край гредата.

Три минути след началото на второто полувреме Василев нахлу отляво и подаде на Минчев, който продължи с едно докосване към Еуженио, но неговият изстрел от десетина метра мина покрай вратата. Септември отговори четвърт час след началото на второто полувреме, след като 20-годишните Русев и Чандъров комбинираха. Асен Чандъров обаче с глава стреля до гредата от чиста позиция.

Кои бяха ключовите моменти, за да се стигне тоно до тази развръзка на мача, можете да разберете от анализа в прикаченото видео.