Холандският футболист Майлсон Лима Дуарте Лопеш пристигна на проби в Берое, научи Gong.bg. Днес той ще направи своята първа тренировка с тима. Лима е свободен агент.

24-годишният футболист може да играе като дясно и ляво крило, а също така и като десен бек. Поливалентността на Майлсон със сигурност ще бъде от полза за старозагорци, ако решат да подпишат с него.

Не е ясно колко дълго време ще продължат пробите на Майлсон, но той най-вероятно ще бъде тестван и в контролата срещу Ботев Гълъбово, която е на 16 януари.

За последно Майлсон играе в румънския Виторул. Той подписва първия си професионален договор с Фортуна Ситард, където се подвизава през сезон 2016/17. Следващата година играе за отбора на Дордрехт, за който записва 16 мача и отбелязва 5 гола. В първия полусезон от настоящата кампания има 16 мача за Виторул.

Майлсон е родом от Кабо Верде и има един мач за националния отбор на своята страна. Дебютът му е при победата с 3:2 в контролата срещу Алжир на 1 юни 2018 година.

Берое търси усилване на конкуренцията по крилата, след като Вандерсон претърпя операция и ще бъде дълго време извън игра, а Драгош Фирцулеску напусна отбора. Така на практика треньорът Александър Томаш разполага само с двама флангови футболисти – Рубен Бригидо и Мешка.

Берое има остра нужда от нови попълнения, тъй като в момента Александър Томаш работи с много малка група от футболисти, която бе допълнена и от петима юноши на отбора.

Майлсон Лима Дуарте Лопеш

източник: beroe.bg