Отборът на Берое победи като гост Ботев с 1:0 в двубой от 33-ия кръг на Първа лига, Първа шестица. Старозагорци превъзхождаха своя съперник, който вече мисли за финала за Купата на България срещу Локомотив през следващата седмица.

Берое натрупа 54 точки на четвъртата позиция във временното класиране и увеличи аванса си срещу Ботев Пловдив, който е пети с 50 точки в актива си.

Победният гол бе дело на Рубен Бригидо в първата минута на добавеното време на първото полувреме. 

Той бе избран и за Играч на мача в срещата от 33-ия кръг на Първа лига.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА

Гостите можеха до поведат още по-рано, тъй като в 16-ата минута Мартин Камбуров бе близо до попадение във вратата на Ботев, но топката се отби в гредата. Нов изстрел на Мартин Камбуров минута по-късно прати топката над вратата на домакините.

При центриране в наказателното поле на Ботев в 23-ата минута защитата на домакините не се справи добре, Даниел Кайзер и Кристиан Димитров не се разбраха и топката бе изчистена от голлинията пред притичалия Педро Еуженио.

Феребори Доре овладя в атака за Ботев в 30-ата минута, а Тодор Неделев получи топката и стреля, но край вратата. Три минути по-късно Педро Еуженио стреля от статично положение към вратата на Ботев, но от далечна позиция и Даниел Кайзер улови без проблем.

Една от най-интересните ситуации бе в 34-ата минута, когато играчите на Берое имаха претенции за дузпа. Еберт Кардосо и Рубен Бригидо влязоха в съприкосновение в борба за топката в наказателното поле, но Волен Чинков прецени, че няма основания за отсъждане на дузпа.

Педро Еуженио стреля от границата на наказателното поле в 41-ата минута, но отново без да затрудни вратаря на Ботев. Старозагорци вкараха топката във вратата на Ботев минута по-късно, но преди това бе отсъдена засада на Иван Бандаловски при паса на Еуженио.

При гола в края на първото полувреме Бригидо се възползва от грешка в защитата на пловдивчани. Топката не бе изчистена добре от Костадин Ничев при центриране в наказателното поле на Ботев, а Рубен Бригидо реализира за 1:0 за Берое.

След почивката далечен изстрел на Тодор Неделев в 48-ата минута не застраши вратата на гостите. Милен Желев пък стреля към вратата на Ботев в 56-ата, но бе неточен.

Малко по-късно атака за Ботев бе завършена от Васил Шопов, но Душан Перниш се справи с опасността.

В 63-ата минута Педро Еуженио центрира от ъглов удар, а топката се отби в гредата. Последва разбъркване пред вратата на Ботев, но Никита Баранов не успя да завърши добре атаката

Мартин Камбуров стреля към вратата на Ботев Пловдив в 72-ата минута, но Даниел Кайзер бе на мястото си.

В последните минути изстрел на Лъчезар Балтанов внесе напрежение пред вратата на старозагорци, но Душан Перниш се справи и резултатът остана 0:1.

Киров: Подсъзнателно тимът мислеше за финала в сряда

Томаш: Казвам на играчите - забавлявайте се все едно сте на по 10 г. в махалата

Стартовите състави

Ботев: Даниел Кайзер, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Костадин Ничев, Еберт Кардосо, Радослав Терзиев, Васил Шопов, Тодор Неделев, Александър Тонев, Кристиан Добрев, Феребори Доре

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Ерол Алкан, Александър Цветков, Мартин Камбуров, Иван Бандаловски, Яя Меледже, Матеус Леони, Никита Баранов, Рубен Бригидо, Педро Еуженио

Задава се нов епизод в Битката за Тракия

Ботев Пловдив действа, преподписа с още една от звездите си