Берое приема Славия под Аязмото в мача от 17-ия кръг на Първа лига. Старозагорци ще се опитат да постигнат втора домакинска победа от началото на сезона. Славия от своя страна преследва място в първата шестица. В последния кръг „белите“ постигнаха категорична победа с 4:1 при домакинството си на Септември София, а Берое продължи с доброто си представяне като гост и надделя с минималното 1:0 при визитата си в Благоевград на Пирин.

Берое се намира на две точки зад третия Левски и на една пред петия и шестия в класирането – Ботев и Верея. Славия е на осма позиция и е на шест точки от първата шестица.

Двубоят е от 15:15 часа и може да го гледате по GONG PLAY, DIEMA SPORT и да проследите всичко за него на Gong.bg

Мартин Камбуров влезе в серия от 3 поредни срещи, в които неизменно се разписва, като с тях Берое взе 7 от възможните 9 точки.

Капитанът на беройци Мартин Райнов е пред своя стотен мач в Първа лига. Дебютът му също бе за старозагорци на 11 август 2012 г. при домакинската победа с 4:0 над Ботев Вр

За последно наказаният за двубоя с белите защитник на Берое Милен Желев не игра точно срещу Славия при домакинската загуба на Локо ГО с 0:3 на 18 май т.г., когато остана неизползвана резерва. Откакто дебютира в елита в началото на миналия сезон е пропуснал още само един възможен мач – за Локо ГО срещу Берое пак поради наказание.

Славия има само една победа в последните си 14 мача за първенство срещу Берое и тя е в Стара Загора – 2:1 на 26 октомври 2015 г.. В останалите двубои в периода белите са стигали до едва 5 равенства и цели 8 загуби.

Славия ще стане едва третият клуб в историята на бившата А група с 1900 мача в нея. Повече двубои в елита имат само Левски (1995) и ЦСКА (1963).

В миналия кръг срещу Септември нападателят на Славия Калоян Кръстев прекъсна серията си от 23 поредни шампионатни срещи без гол. Предишното му (и първо за него в елита) попадение бе на 15 април т.г. при победата на белите с 4:3 като гости на Монтана.

Двубоят е от 15:15 часа и може да го гледате по GONG PLAY, DIEMA SPORT и да проследите всичко за него на Gong.bg