Берое спечели Верея с 3:0 в дербито на Стара Загора, а мачът ще остане исторически за Мартин Камбуров.

Нападателят реализира два гола за успеха и по този начин се превърна в едва втория футболист след Петър Жеков, реализирал 200 гола в българския елит. 

Борислав Цонев добави още едно попадение за напълно заслужения успех на Берое, с който старозагорци се възползваха по най-добрия начин от поражението на Левски и изместиха "сините" на третото място в класирането.

На "Трейс Арена" тимът на Александър Томаш имаше сериозно превъзходство над съперника и без особени усилия стигна до комфортната победа.

След добрия старт на Берое, Камбуров реализира своя гол №199 в 17-ата минута. Той дойде след превъзходно изпълнение от пряк свободен удар, след което топката срещна напречната греда и тупна зад голлинията.

Верея имаше претенции за дузпа в 40-ата минута, когато Георги Андонов падна на земята след съприкосновение с Милен Желев. Такава обаче не бе отсъдена, а Андонов получи жълт картон.

В 43-ата минута интригата в двубоя като че ли приключи с втори гол за гостите. След лоша игра в отбраната на Верея, Педро Еуженио изненадващо стреля от малък ъгъл, Даниел Наумов изби, но топката попадна на крака на Радослав Цонев, който от близко разстояние нямаше проблем да реализира.

В добавеното време Валери Домовчийски с глава бе близо до намаляване на пасива, но ударът му срещна гредата.

През второто полувреме най-активният в зелено бе Педро Еуженио, с който бе свързана почти всяка опасност за Берое.

Нов гол обаче не падаше и изглеждаше, че Камбуров ще трябва да почака за гол №200. Да, но не! В 86-ата минута именно нападателят напредна в половината на съперника, комбинира с Милен Желев, който му асистира перфектно, а за Камбуров не бе проблем от няколко метра да прониже Наумов за крайното 3:0 и за своя гол №200 в елита.

Така Берое вече е трети в класирането с 51 точки, на 1 пред Левски. Верея твърдо е на последното шесто място в първата шестица с 35 точки.