Берое посреща Черно море в мач от 30-ия кръг на Първа лига. Двата отбора се изправят един срещу друг в пряк сблъсък за четвъртото място.

Двубоят в Стара Загора е от 20 часа и може да го проследите минута по минута в Gong.bg, както и да го гледате по PLAY DIEMA XTRA и DIEMA SPORT.

Треньорът на Берое Александър Томаш има сериозни проблеми в окомплектоването на състава си.

Владимир Гаджев бе опериран през седмицата след тежката контузия, получена в последния шампионатен двубой и се присъедини към трайно контузените Георги Ангелов и Вандерсон. Гаджев е аут до края на сезона.

Ерол Алкан е наказан за този двубой, а различни проблеми през седмицата имаха Никита Баранов, Карлос Охене, Педро Еуженио и Мартин Камбуров. Естонският национал дори остана извън групата за мача, а останалите до последно ще бъдат под въпрос за стартовия състав.

Това за пореден път принуди Александър Томаш да попълни групата на отбора с юноши.

Илиан Илиев определи групата на Черно море за гостуването на Берое. От нея заради наказание отпадна Радослав Василев, както и Мехди Фенуш и Юго Кононго.

Аут са и младите Петър Вуцов, Мартин Дичев, Виктор Попов, Лъчезар Йорданов и Иван Дичевски, които ще играят за юношите до 19 години в Елитната група в събота срещу Янтра Габрово в отложен мач от 16-ия кръг на шампионата.

В групата се завръща централният бранител Пламен Димов, който изтърпя наказание от две срещи заради натрувани картони.

Берое заема 6-та позиция с актив от 44 т., а гостите от Черно море са 5-ти с 45 пункта. В последните си 5 шампионатни двубоя Берое записа 2 равенства и 3 загуби, а „моряците“ са с 1 победа и 2 равни и 2 загуби. Водещ голмайстор за сезона до този момент за „зелените“ е Мартин Камбуров с 14 попадения, а за варненци е Георги Илиев с 8 гола.

В историята на най-високото ниво на българския футбол срещу този съперник Берое е спечелил 30 победи, равенствата са 28, а победите за Черно море са 33. Головата разлика е 94-100 в полза на варненци. Срещите в Стара Загора са 46, а в тях „зелените“ имат 21 победи, 18 равенства и 7 загуби. Най-честият резултат между двата тима е 0:0 и 1:0 за Черно море (13 пъти), следван от 1:1 (11 пъти). През редовния сезон Берое загуби с 0:1 като домакин и завърши 0:0 като гост във Варна.