Левски скоро ще има нов треньор. Очакванията са „сините“ да бъдат поети от шампиона с Цървена Звезда Славиши Стоянович, а докато специалистът бъде представен официално и встъпи в длъжност, тимът е ръководен от тандема Георги Тодоров и досегашния помощник на вече бившия наставник Делио Роси – Тодор Симов.

Авантюрата на италианския тактик на „Георги Аспарухов“ трая около година, а откакто пое Левски, бившият наставник на Лацио изведе тима до финала за Купата, който обаче приключи с неуспех. В първенството левскарите се класираха трети и съгласно регламента играха бараж за участие в Лига Европа срещу Черно море.

Капката, която наклони везните в посока „раздяла“, бе реваншът с Вадуц. След него „сините“ отпаднаха от Лига Европа още в първия квалификационен кръг. Изпратени от феновете с викове „Оставка“, Роси и екипът му в крайна сметка разтрогнаха по взаимно съгласие.

Така Левски бе изправен пред пореден познат сюжет и в началото на сезона се оказа в търсене на нов треньор, който да възвърне познатия дух.

В последните 10 години треньорските рокади на „Герена“ не са необичайна практика, като начело на тима бяха над 10 специалисти. В някои сезони в търсене на по-удовлетворяващи резултати бяха правени по повече от две смени, а поглед към статистиката сочи, че от времето на Станимир Стоилов, който изкара три пълни сезона и се раздели с клуба в края на четвъртия си, нито един треньор не успя да изкара последователно две кампании.

Може да си припомните треньорите, които ръководиха „сините“ от сезон 2008/09 до днес в прикачената галерия.

Още новини за Левски: 

Илия Димитров от Левски с травма

Халф на Левски се лекува в Португалия

Левски си стисна ръцете със Стоянович

Симов: Благодаря на футболистите

Гол с последния сигнал донесе синя радост в Пловдив