Седемкратният шампион на България Лудогорец официално презентира бразилското крило Дейвид Рибейро като поредното си ново попълнение. 20-годишният футболист вече подписа своя договор, макар че от Разград не упоменаха какъв точно е срокът на споразумението.

Бившият кадър на Санто Андре изкара пробен период при „орлите” по време на лагера им в Турция и очевидно е успял да впечатли треньорския щаб. Рибейро си избра фланелката с №63, с което стана четвъртият нов футболист в редиците на разградчани след Пламен Илиев, Адриан Попа и Серкан Юсеин.

„Пристигането ми в Лудогорец значи една голяма възможност да работя добре и на европейската сцена. Ще дам най-доброто от себе си тук”, заяви Дейвид при представянето си в компанията на старши треньора Антони Здравков.

„Моите най-силни качества? Това са скоростта, с която разполагам, това, че съм точен в отиграванията. Най-много от всичко искам да помогна на отбора. Най-добре се чувствам като крило.”

„Българският футбол е хубав, играе се твърдо и добре. Играчите са много здрави.”

„Да, със сигурност присъствието на толкова бразилци в отбора ще ми помогне. Имам добри познанства с Марселиньо, Вандерсон. Те ще ми помогнат за по-бързата адаптация.”

„Смятам, че съм готов за официалните мачове. Работихме здраво (по време на зимната подготовка – б.р.) и ще продължим да го правим. Когато има нужда, ще го покажа на терена”, добави Дейвид.

През зимата цели трима футболисти си тръгнаха от „Лудогорец Арена”. 29-годишният краен защитник Цветомир Панов бе пуснат със свободен трансфер в Черно море, а нападателя Жуниор Брандао се оказа върнат под наем в Гояш. Договорът на Густаво Кампаняро пък беше прекратен по взаимно съгласие. Съществува вероятност нападателят Жоао Пауло също да напусне, тъй като е със статут на ненужен и води преговори с елитния кипърски Анортозис.