Естонският национал Хенрик Оямаа призна, че води преговори с Берое и може да продължи кариерата си в българското първенство.

Оямаа в момента е свободен агент, след като в началото на август прекрати договора си с холандския Го Ахед Ийгълс.

Пред sport.postimees.ee Оямаа е обявил, че е в напреднали разговори с Берое и е много близо до подписването на договор с българския отбор.

През втората половина на миналия сезон, Хенрик Oямаа игра под наем в шотландския Дънди. Той има 14 мача във Висшата лига.

Преди това неговата кариера преминава през отборите на Вакер Инсбрук, Суиндън Таун, Сарпсборг, Мъдъруел, Легия Варшава, РоПС и Фортуна Ситард.

Професионалната кариера на Оямаа започва в Англия през юни 2009 година, когато той подписва своя първи договор с Дарби Каунти за една година, но така и не записва нито един мач за първия отбор на „овните“.

26-годишният нападател е част и от националния отбор на Естония, за който има 26 мача.

Оямаа може да се превърне във втория естонски футболист, който ще играе за Берое след Едуард Ратников, който бе част от старозагорския отбор от 2005 до 2007 година.

Берое се подсили с ново попълнение

Селекцията в Берое продължава, а последното ново попълнение в състава на Александър Томаш е сръбският полузащитник Марко Адамович.