Берое записа ново равенство по време на лагера си в Турция. Старозагорци направиха 1:1 срещу полския Заглембе Любин в последната си проверка в курорта Белек. Това бе четвърта последна контрола на „зелено-белите“ от подготовката на тима в южната ни съседка. Педро Еуженио записа първи минути за Берое, след като се появи в игра през второто полувреме. Португалецът се завърна за своя трети престой в отбора. Единственото попадение за заралии в контролата отбеляза Матеус Леони.

Берое стартира в състав: Душан Перниш – Иван Бандаловски, Ерол Алкан, Никита Баранов, Александър Василев – Мартин Райнов, Александър Цветков, Иван Минчев – Алфредо Мартинс, Мартин Камбуров, Мешка.

Берое през по-голямата част от мача имаше контрол върху топката, но футболистите в зелено много трудно стигаха до опасности пред вратата на полския отбор. Заглембе в големи периоди от мача приемаше играта в своята половина.

Берое разигира добре в 10-та минута, когато Иван Бандаловски проби отдясно и подаде към Мартин Камбуров, който в наказателното поле на Заглембе се опита да комбинира с Алфредо Мартинс, но вратарят Конрад Форенц се намеси решаващо и улови топката преди с нея да може да играе бразилският футболист.

Заглембе поведе в резултата в 14-та минута, когато Павловски комбинира със Старжински, а той центрира отдясно в наказателното поле на Берое, където Патрик Тушински бе оставен непокрит и отблизо вкара в опразнената врата.

Берое можеше бързо да изравни резултата. Само три минути по-късно Мешка и Мартин Камбуров бяха оставени срещу двама играчи на полския отбор, но пасът на гвинееца не бе достатъчно прецизен.

Мартин Камбуров отправи удар от разстояние в 29-та минута, но Конрад Форенц се намеси и спаси.

Берое изпусна страхотна възможност да изравни резултата в 30-та минута, когато Мартин Райнов пусна перфектен извеждащ пас към Алфредо Мартинс, който успя да се измъкне от двама защитници на Заглембе и да излезе сам срещу вратаря, но стреля над напречната греда в аут.

Полският отбор изпусна много добра възможност да удвои своята преднина в контролата в 49-та минута, когато Старжински стреля, но неточно в аут.

Александър Василев направи добър пробив отляво в 53-та минута, който бе завършен с центриране, а топката кацна на напречната греда на вратата на Доминик Гладун.

Педро Еуженио влезе в игра в 57-та минута на мястото на Мартин Камбуров. Португалецът раздвижи играта на Берое в предни позиции.

Почти веднага пред Еуженио се откри възможност. Александър Василев комбинира с Педро, а той стреля, но Адам Маташчук с глава успя да избие топката в корнер. След центрирането в наказателното поле на Заглембе се получи разбъркване, а Иван Бандаловски шутира, но в аут.

Милен Желев се появи в игра в 58-та минута на мястото на Мартин Райнов.

Берое можеше да изравни резултата в 60-та минута. Иван Минчев стреля опасно от фаул, но Доминик Гладун се разтегна и успя да извади топката от горния ляв ъгъл и да избие в корнер. Веднага след това Минчев центрира от корнер в наказателното поле на Заглембе, където Алкан стреля с глава, но в аут.

Матеус Леони влезе в игра в 64-та минута на мястото на Александър Василев. Рубен Бригидо смени Мешка в 71-та минута.

Душан Перниш се намеси впечатляващо в 74-та минута, когато Тушински бе изведен сам срещу вратаря на Берое, но словашкият страж се намеси решаващо и изби топката в корнер.

Берое организира добра атака в 80-та минута, когато Милен Желев пусна извеждащ пас към Педро Еуженио зад гърба на полската отбрана. Португалецът остана сам срещу Доминик Гладун, но вратарят успя да се намеси и да избиe в корнер.

Берое изравни резултата в 80-та минута, когато Педро Еуженио центрира от корнер в наказателното поле на полския отбор, където няколко играчи се разминаха с топката, а тя бе засечена от Матеус Леони на втора греда и той я прати във вратата на Гладун.

Иван Гошев и Стоян Иванов влязоха в игра в 81-та минута на местата на Душан Перниш и Иван Бандаловски.

Патрик Шиш излезе сам срещу Иван Гошев в 82-та минута, но стреля неточно в аут.

В 83-та минута Надим Ангелов, Георги Маджаров и Никола Маринов влязоха в игра на местата на Никита Баранов, Ерол Алкан и Иван Минчев.

Така Берое направи трето равенство в контролите си от подготовката си в турския курорт Белек.